VISA

VISA er et selskap som tilbyr både fysiske kort, virtuelle kort og andre typer betaling, som mobilbetaling (selv om dette krever et fysisk kort). VISA er en betalingsformidler, som tar seg av den tekniske biten, for bankene. Dette gjør de ved å ha avtale med butikker, taxier og hoteller – alt mulig – rundt omkring i verden. På denne måten kan du reise fra Norge til utlandet med VISA-kortet ditt og fremdeles ha muligheten til å betale for deg med bankkort.

VISA Kredittkort

VISA er noe mange kjenner igjen fra debetkortet sitt, men det finnes også VISA Kredittkort. Gode eksempler på dette er Credits VISA og Bank Norwegian Kredittkort, som alle har den gjenkjennelige VISA-logoen. VISA kredittkort er gjerne gebyrfrie, null kroner i årspris og har flere fordeler, som cash-back, bonuspoeng osv.

Hva er VISA?

VISA er et finansielt nettverk, som tar seg av transaksjoner på vegen av salgssted og kortholder. Typisk, vil en bank ha en avtale med en enkelt leverandør, mens i Norge er det vanlig å ha avtale med Bank Axept i tillegg.

VISA gjør det mulig med elektroniske betalinger i over 200 land og territorier, rundt omkring i verden, som inkluderer millioner av handelssteder. VISA er et av de aller største betalings nettverk i verden, på linje med MasterCard og American Express.

VISA debetkort

Et VISA debetkort er et betalingskort hvor det betales direkte fra bankkonto. Til forskjell fra kredittkort, hvor pengene trekkes fra en kredittkonto. Her skal transaksjonen autoriseres og i kommunikasjonen med banken vil VISA sjekke om det er dekning på konto, for det aktuelle kjøpet.