Vanlige spørsmål om kredittkort

Tror du at et kredittkort bare er et vanlig plastikk-kort som du kan bruke for å betale for deg med? Du har for så vidt rett i det, men dagens «moderne kredittkort» er så mye mer enn som så. Derfor er det mange som stiller spørsmål til disse kortene, og hvordan de fungerer. Vi oppsummerer med de vanligste spørsmålene her!

Hvordan er renten på kredittkort?

Vanlig effektiv rente på norske kredittkort er mellom 17 til 35 prosent. Velger man et kort med lav rente så går man som regel glipp av andre fordeler, og det samme gjelder for de kortene i motsatt ende av skalaen.

Hvordan får man et kredittkort?

Å skaffe seg et kredittkort er stort sett uproblematisk for de fleste nordmenn. Aldersgrensen varierer mellom 18 til 23 år, men det vil sjeldent være noe problem så lenge man er myndig. Søknaden legger du enkelt inn gjennom nettsidene til banken.

Må man ha BankID for å søke?

Nei, du må ikke ha BankID for å søke om et kredittkort på nettet, men det anbefales på det sterkeste. Hvis man ikke har det, så kan man regne med en ventetid på over tre uker før kortet dukker opp i postkassa.

Koster det noe å bruke et kredittkort?

Det kan koste noe, men for de aller fleste så vil det ikke gjøre det. Det koster ikke noe å bruke et kredittkort, og hvis man betaler tilbake det man har brukt før det har gått 45-50 dager, så vil man heller ikke betale renter.