Unngå nettsvindel med kredittkort

Det er mange fallgruver å gå i når man handler på nett. Det finnes mennesker som spekulerer i andres naivitet, og de er veldig kreative når det kommer til hvordan de kan svindle deg. En profesjonell hjemmeside som selger billige varer kan settes opp raskt og enkelt av nesten alle og enhver, for så å melde seg konkurs og stikke av med pengene etter noen uker uten å sende varene til deg. Med et kredittkort er du sikret mot dette, og mye mer.

Kredittkort for netthandel

Ved å bruke et kredittkort når du handler på nett er du sikret mot å miste dine egne penger om en nettbutikk skulle melde seg konkurs og stikke av med pengene og varene. Ifølge loven skal banker garantere for pengene sine, og selv om du også vil være sikret å få tilbake pengene dine om du skulle blitt svindlet av en butikk med ditt eget bankkort, vil din bankkonto være tom lenge før du får tilbake pengene. Har du kredittkort, er det ikke dine egne penger som går tapt, og det vil derfor lønne seg å bruke kredittkort når du handler på nett for å være trygg.

Pass på kortet ditt

Det er dessuten veldig viktig at du passer på kredittkortet ditt, og ikke oppgir noen detaljer som kan misbrukes til nettsider du ikke kjenner til. Er du usikker på om siden du handler på er trygg, kan du enkelt søke på nettet og se om andre har erfaringer med den. Er du ikke helt sikker er det bedre å la være. Noe som virker for godt til å være sant, er ofte nettopp det. Husk også å aldri gi ut dine kort- eller kontodetaljer til fremmede!