Student? – Utnytt fordelene et kredittkort kan gi deg!

Kredittkort er mange ganger et fryktet betalingsmiddel, og det med god grunn, spesielt for de som ikke klarer å betale tilbake pengene innen relativt kort tid! På den andre siden, er du økonomisk bevisst og ansvarlig, så kan denne typen betalingskort ofte være en god løsning, i hvert fall hvis du er student! Slike kort kan nemlig gi deg rabatter og andre fordeler ved bruk, og dette er jo perfekt for studenter med en vanligvis heller skral privatøkonomi! En krone her, og en krone der!

Hvordan fungerer dette?

Først og fremst, så må du velge et kredittkort for studenter, noen gode alternativer er da 365Privat MasterCard, re:memberkortet, Ikano Visa eller Gebyrfri Visa. Uansett, det viktigste er at du finner et kort som gir deg fordeler ved bruk! La oss ta noen eksempler; 365Privat gir deg blant annet 3,65% cashback (penger tilbake) på sko/klær/bensin, mens re:member gir deg rabatt i over 200 nettbutikker gjennom re:member reward! Er du konsekvent, så er det faktisk muligheter for å spare tusenvis av kroner hvert år på riktig kortbruk, og dette kan være et godt supplement til studielånet fra Lånekassen.

Kortvettregler for studenter

Som student, så har du ikke råd til å betale dyre kredittkortrenter, og dette må derfor unngås! Hvordan? De beste kredittkortene gir deg en rentefri periode ved varekjøp, gjerne på 50 dager eller mer. Dette betyr kort fortalt at du kan handle rentefritt med kredittkortet hvis du betaler hele beløpet på neste regning fra kortselskapet. Det er derfor viktig å ikke bruke penger som du ikke er 100% sikker på at vil stå på kontoen din når regningen forfaller! Hvis rentene begynner å løpe, så er det lett å havne i en gjeldsspiral! Som student kan det være svært vanskelig å komme ut av gjeldsproblemer, tenk over dette før du bestiller ditt kredittkort uten sikkerhet!