Studere med kredittkort

Den nye regjeringen hadde på forhånd varslet mer støtte til studentene, og lanserte i høst et forslag som studentene kom svært godt ut av. Det betydde 11 måneder med studiestøtte mot dagens 10, men det skulle ikke gå lang tid før regjeringen forkastet forslaget på grunn av at det ble for dyrt.

Med andre ord må studentene klare seg med et studielån som er det laveste på mange tiår, sett i forhold til prisveksten. Derfor kan det være greit å ha et kredittkort i bakhånd når det trykker på som verst, men hvor lurt er det egentlig?

Kun hvis du har kontroll

Det er svært viktig at kredittkortet kun brukes som en nødløsning, og at studenten betaler ned igjen utnyttet kreditt så fort som mulig. Hvis ikke kan man opparbeide seg en gjeld som blir større og større, samtidig som renten på kredittkort ofte er svært høy. Dermed anbefaler vi at man heller jobber ved siden av studiene i stedet for å bruke et slikt kort som om det var sine egne penger.

Hvis man klarer å sette av penger når stipendet kommer er det naturligvis greit å benytte et kredittkort, for de fleste har opp mot 50 dager som er kostnadsfrie. Slike kort har også reiseforsikring inkludert, så her kan du spare mellom ett til to tusenlapper i året, noe som er mye for de aller fleste studenter.