Student og kredittkort

Når man snakker om studenter og kredittkort vil de aller fleste få hakeslipp – hvordan skal noen med så dårlig økonomi klare å gjøre opp for seg ved å benytte kreditt? Vi er enige i at det er ikke løsningen for en student, men det finnes flere fordeler som man kan utnytte og dermed spare flere tusenlapper i året.

Cashback på handlingen

De fleste studenter opplever raskt hvor dyrt det er å leve for seg selv, og hvor mye mat egentlig koster. Dette kan man dog snu til noe positivt ved å lage seg et budsjett på hvor mye man kan bruke i måneden, og deretter bruke et kredittkort til å betale. Ved å bruke for eksempel Trumf Visa kan man nemlig få prosentvise beløp av det man handler for som bonus, og dermed spare noen hundrelapper ekstra hver måned.

Reiseforsikring inkludert

Studenter er blant den gruppen som reiser mest til syden, tross for skrall økonomi. Hvis sistnevnte ord er faktum for deg, så må du absolutt skaffe deg et kredittkort som inkluderer reiseforsikring. På denne måten slipper du å betale en drøy tusenlapp i året til banken din, noe som er penger vel spart for de fleste studenter.

Foruten disse to nevnte punktene er det alltid greit med en pengereserve til de ekstra harde tidene. Du vet jo at stipendet kommer, så det gjelder bare å ha et realistisk budsjett slik at man ikke opparbeider seg gjeld.