Spar penger ved å bruke kredittkort riktig

Det er enkelt og lettvint å bruke kredittkort til å betale for seg. Men bruker du kortet ofte, så er du også klar over at mange kort fører med seg en del kostnader. Å bruke kredittkort til å betale for varer og tjenester er vanligvis gratis. Du opplever ingen ekstra gebyrer eller liknende. Men hvis du ikke betaler kreditten innen den rentefrie perioden, så vil du gjerne se en voksende utgiftspost, som er unødvendig.

Kontantuttak med kredittkort betyr rentebelastning

Mange er også ikke klare over at det å ta ut kontanter i minibanken, ikke gir rett til en rentefri periode. Renten begynner å løpe umiddelbart, og uttaket kan fort bli unødig fordyret. Oftest ligger rentene rundt 20%, så et uttak på kr 500 kan fort koste noen kroner ekstra. For kontanter er det derfor langt bedre å bruke et debetkort, det vil si et vanlig bankkort, som direkte belaster din brukskonto.

Å ta ut penger i utlandet

Det er ikke kun i Norge at det kan være kostbart å ta ut penger med kredittkort. Når du kjøper varer og tjenester er kortet fortsatt et gunstig valg, men det kan være lurt å holde kontantuttakene så begrenset som mulig. Dette fordi kontantuttak i utlandet medfører enda flere skjulte kostnader. Et valutapåslag på rundt 1-2 prosenter for å veksle valutaen, er gjerne noe som legges på automatisk i enkelte kredittkort, og man må gjerne betale avgifter til eieren av den fremmede minibanken også. Med enkelte kort kan man unngå løpske kostnader. For eksempel Bank Norwegians kort (Norwegian-kortet), der du begrenser utgiftene ved uttak til en fast sum på kr 39.