Kredittkort med rentefri betalingsutsettelse

Kredittkort har mange forskjellige fordeler og en av dem er den rentefrie betalingsutsettelsen. Man kan si at det er hovedpoenget med kortet, og det som ligger i bunnen for hvorfor det er lurt med kredittkort. Betalingen av regningen utsettes uten at du trenger å gjøre, eller betale noe ekstra. Betalingsutsettelsen er en grunnfunksjon som definerer et kort som kredittkort. Du kan som regel vente mellom 40 og 50 dager. Noen få kort har faktisk enda litt lengre rentefri betalingsutsettelse.

Rentefri betalingsutsettelse

I løpet av tids-perioden med rentefri betalingsutsettelse er pengene som du har brukt til varekjøp rentefrie. Det kan hende at banken vil ha deg til å betale tilbake deler av kredittbeløpet på månedlig basis, men kreditten er fortsatt rentefri. Det varier når rentene på et kredittkjøp begynner å løpe. Alt ettersom hvilken bank du har, og hvilke kredittkort du har, kan avtaleforholdene være forskjellige.

Renta begynner å løpe etter avtalt tid

Noen banker har kortere perioder for tilbakebetaling enn andre, og som regel vil du kunne finne kredittkort, som har rentefri betalingsutsettelse i kun 40 dager. Disse har da kanskje andre fordeler knyttet til kortet, så det kan lønne seg for kunden å studere utvalget selv om perioden er liten. Andre selskaper her en lang periode med rentefri betalingsutsettelse, opp mot 52 dager på det lengste. Så mange som 25% av de norske kunden glemmer å betale regningen i tide, og da kan det fort bli en dyr fornøyelse. Derfor er det også fordelaktig å ha så mye tid som mulig på å betale tilbake kredittbeløpet.