Kredittkort fra kjente banker

Kredittkort kan fås fra mange forskjellige banker og finansinstitusjoner, og mange tilbyr kort også om du ikke er kunde. De fleste vanlige bankene krever et kundeforhold. I tillegg er det mange kort fra vanlige banker som ikke inneholder fordelspakker, men noen har dem. Ofte får man bedre kort fra uavhengige låneinstitusjoner. Uansett, her ser vi på to klassiske bankers tilbud som vi kan sammenligne med.

Nordea Private MasterCard

Nordea tilbyr et kredittkort som er strippet for fordelsprogrammer. Det du får med på kortet er en gratis reise- og avbestillingsforsikring, men da må du betale halve reisen eller mer med kortet. Kredittgrensen oppad er på kr 50 000, og den generelle effektive renten er på 23,39%. Ønsker man dette kortet må en være kunde i banken, samt være fylt 18 år. Det er ingen ekstra gebyrer ved varekjøp, mens uttak av kontanter vil koste deg 2% i påslag på uttakssummen. Det uavhengig av om det er i Norge eller i utlandet. Kortet kan fås gjennom nettbanken til Nordea.

DNB MasterCard

DNB kommer med dette kortet, og det er uvanlig nok inkludert et fordelsprogram. Bruk av kortet kan gi deg rabatter hos blant annet Rica Hotels på 10%. I tillegg er det inkludert gratis reise- og avbestillingsforsikring. Det kan være penger å spare på bensin ved bruk av dette kortet, hele 3% på alle bensinstasjoner. Den generelle effektive renten er noe høy, 26,11%, men du har 45 rentefrie dager og dermed trenger ikke det volde problemer. Kredittgrensen på et slikt kredittkort er kr 100 000. Tar du ut kontanter vil det koste deg kr 30 i gebyr og 1% påslag, mens varekjøp er gratis.