Slik betaler du regningen på ditt kredittkort

Mens enkelte tror at man kun kan betale det man har utestående på kredittkortet når det dukker opp en faktura i postkassa, så finnes det en enklere løsning enn som så. Dette kan for eksempel være nyttig dersom du er nødt til å tilbakebetale deler av et kredittkort slik at du har nok disponibel kreditt til å utføre et nytt kjøp.

Betale regningen med KID-nummer

De fleste tilbydere av kredittkort (se vår oversikt her) sender deg en månedlig regning med det minste beløpet du kan betale tilbake. Men det alle ikke vet er at du selv kan justere denne summen opp, slik at du kan tilbakebetale hele kredittbeløpet i en smell. I tillegg kan du når som helst på et annet tidspunkt også gjøre en innbetaling.

Alt du behøver å gjøre, er å overføre penger til det samme kontonummeret som står på en av de tidligere kredittkort-fakturaene du har mottatt fra banken. I tillegg bruker du samme KID-nummer, og betalingen vil da automatisk bli registrert til ditt kredittkort.

Unngå renter, betal i tide

De fleste kredittkort har en rente som er såpass ufordelaktig høy at det ikke er verdt å handle på avbetaling med. Derfor er det viktig at man holder øye med den rentefrie nedbetalingsperioden, og eventuelt bruker metoden ovenfor for å gjøre en ekstra innbetaling før fakturaen kommer i posten, slik at man unngår å betale renter på kredittkortet.