Derfor bør du ha kredittkort på ferie

Det er utvilsomt mange gode grunner til å ha et kredittkort, men det er kanskje spesielt på ferie og reise at man får utnyttet et slikt kort. For her er det faktisk såpass viktig at man bruker kredittkortet fremfor bankkortet at det kan utgjøre forskjellen på en personlig konkurs og fortsatt god økonomi.

Mindre risiko med kredittkort på reise

Det er ingen tvil om at mange nordmenn opplever svindel når de ferierer utenlands, og da er det en stor fordel dersom du har benyttet et kredittkort og ikke et vanlig bankkort. Dette fordi at det er banken som må dekke tapet dersom du blir svindlet med førstnevnte, mens du med et bankkort selv må stå for tapet.

I tillegg er et kredittkort en svært bra pengereserve på ferie, enten det er fordi man har brukt for mye penger eller fordi man kanskje har mistet bankkortet. Generelt er det mange slike situasjoner der kredittkortet gjør seg meget bra.

Reiseforsikring og gebyrfritt

Mange kredittkort har dessuten en gratis reiseforsikring inkludert i kortet, noe som selvfølgelig er fordelaktig for folk flest. I tillegg har mange slike kort ingen gebyrer når man skal gjøre uttak i minibanker, noe som også er velegnet for ferier og utenlandsreiser. Det er altså mange gode grunner til å ha et kredittkort på ferie!