Hvilket kredittkort har lavest rente?

Rentene på kredittkort er som regel høyere enn rentene på for eksempel forbrukslån (men ikke alltid), og definitivt høyere enn på boliglån. Rentekostnadene unngår du ved å alltid betale tilbake i tide, det vil si innen den rentefrie perioden er utløpt. Husk at rentefritaket ikke gjelder for uttak av kontanter.

Laveste renter fra Santander og Ikano

Av de mange kortene vi anbefaler, og som du finner omtaler her på våre sider, er det Santander Red som har de laveste rentene. Disse er i skrivende stund på 17,12%. Ikano Visa har de nest laveste rentene med sine 19,72%, mens flere kort ligger på rett i overkant av 20-tallet. Til sammenligning kan man fint finne kredittkort fra sparebanker som beveger seg faretruende nært 30% i renter.

Dette blir det i alle tilfeller penger av dersom du bruker mye av kreditten, og ikke betaler innen de rentefrie dagene er omme. På kort sikt har det ikke så mye å si derimot. Prosentsatsen er for årlige renter, og utgjør ikke så mye i kroner og øre dersom vi snaker om noen dager eller et par uker. Kredittkort blir først veldig dyrt når du bruker mye av kreditten (og i tillegg har fått innvilget høy kreditt), og ikke betaler tilbake beløpet raskt nok.

Betal så mye du kan

Dersom du ikke skulle klare å betale tilbake benyttet kreditt innen rentefritaket er over, bør du betale så mye du klarer. Rentene beregnes kun på den delen av gjelda som gjenstår. Har du for eksempel brukt kr 10 000, og klarer ikke betale mer enn kr 5 000 innen utgangen av rentefritaket, beregnes det renter for de siste kr 5 000. Har du kredittkort med 17,12% rente fra Santander, blir rentekostnaden kr 856 de neste 12 månedene. Det igjen er i overkant av kr 70 per måned, dersom du ikke nedbetaler den siste delen av kreditten.