Scenarier der et kredittkort er bra å ha

Du tenker kanskje at du har såpass god inntekt og god nok kontroll på økonomien at du ikke trenger et kredittkort. Det stemmer sikkert det, men da går du samtidig glipp av mange muligheter – og kanskje er ikke fremtiden slik du tror. Derfor vil det lønne seg å ha et kredittkort i bakhånd.

Krisesituasjoner, utlegg og ferie

Skulle familiens kjæledyr bli akutt syk – og man ikke har råd til å betale dyrlegeregningen – så er et kredittkort gull verdt da man kan utsette betalingen. Det samme gjelder hvis bilen streiker, og man er avhengig av å betale verkstedet på dagen. I slike situasjoner er et kredittkort uunnværlig.

Det samme gjelder hvis man befinner seg på ferie og mister bankkortet, eller at kontoen blir tappet. Da har man umiddelbart en pengereserve. Samtidig er et kredittkort optimalt når man skal legge ut for venner eller familie, slik at de kan betale tilbake senere og deretter ordner du opp i regningen.

Mange fordeler med kredittkort

Mer hverdagslige scenarier kan også nevnes. For eksempel så vil det være gunstig med et kredittkort når du fyller bensin på bilen, fordi du da kan spare penger på tankingen fremfor enn hvis du ikke hadde gjort det.

Med andre ord er det svært mange tilfeller der et kredittkort kommer godt med – enten du har god økonomi eller ikke.