Riktig kredittkort lar deg spare penger

Mange kjenner til rabattene på de forskjellige kredittkortene, men det kredittkortselskapene ikke vil fortelle deg er at du kan bruke kortet ditt til å spare penger hele året. Ved å bruke riktig kredittkort til riktig tid vil du faktisk tjene penger på å bruke kort fremfor vanlige bankkort eller kontanter når du gjør innkjøp.

Tipset som gir deg rabatt på kredittkort

Mange kredittkortleverandører gir deg bonus og rabatt når du handler med kort. Dette gjelder ofte i forskjellige varegrupper og butikker der leverandøren har et samarbeid med bedriftene. Det er ikke et kort som kan gi deg rabatt på alt du handler, hele tiden. Men ved å bruke kort der det gir mest rabatt vil gjøre at du tjener på å bruke bonussystemet. Dette forutsetter at du har flere ulike kort fra flere leverandører, og holder deg oppdatert på kampanjer og bonuser. Ved å bytte ut bankkortet ditt med et kredittkort, kan du altså spare penger på dine vanlige innkjøp.

Hvordan virker kredittkort rabattene?

De kredittkort som har rabatter eller bonus på kjøp, gir alt ifra 1 – 5% rabatt på varekjøp i bestemte varegrupper. Noen ganger er også rabattene høyere, så her lønner det seg å følge med. Som oftest vil prosenten av det du handler for settes inn på din konto etter rundt 30 dager. Dette betyr at du betaler full pris for varen du kjøper, men at du vil få 1 – 5% av kjøpet tilbake på konto etter en viss periode. Dette er beløpet du sparer, og det betyr at du må betale mindre tilbake på kontoen din neste gang. Husk at for å få maksimal effekt av denne rabattordningen bør du bare handle når du ellers ville gjort det, og alltid når du har råd til å betale tilbake.