Renter fra kredittkort kan føres på selvangivelsen

Selvangivelsen kommer ferdigutfylt fra Skatteetaten. Her vil du finne både inntekter og utgifter som spiller inn på skatten din. I løpet av et år har du betalt renter på gjeld fra kredittkort, og disse skal også med. Som regel fylles slike opplysninger automatisk inn av myndighetene, men det lønner seg alltid å kontrollere at dette blir riktig.

Betal ned så mye som mulig

Å vente med betale ned på gjeld på kort lønner seg ikke, for da løper rentene og en betaler atskillig mer enn nødvendig. Kan du ikke betale ned all gjelden er det smart å betale inn så mye som mulig. Jo. Mer du betaler ned på selve gjelden, jo mindre renter å betale. Enkelte får såpass mye i kredittkortgjeld at de velger å refinansiere, med lån som har lavere rente, men en har fortsatt gjeld. Rentene på kredittkort er høye, og kan fort komme opp mot 25%. Skattefradraget vil hjelpe litt, men det er alltid smart å ha så lite oppspart gjeld som mulig.

Skattefradraget

Du kan trekke fra 27% for betalte renteutgifter, for skatteåret 2014, på selvangivelsen. Dette vil selvfølgelig hjelpe, men det det er ikke tilstrekkelig for å forsvare høy rente på kredittkort og gjelden du har der. Betaler du for eksempel kr 3 000 i renteutgifter får du trekke fra kr 810 på skatten. Dermed betaler du fortsatt en god del penger ekstra selv i forhold til skattetrekket du får. Så selv om det sies at en kan spare renteutgifter gjennom skatten er det ikke så mye. Selvfølgelig er det bra at en får dette, alle bekker små gjør en stor å.