Kredittkort i VISA-systemet

Alle som benytter et kort kjenner til ordet VISA. Men de færreste har tenkt over hva det egentlig vil si. Hva VISA egentlig er. Det er flere store betalingssystemer for kredittkort, men VISA er en av de virkelig store med hele 25 millioner brukersteder verden over. I tillegg aksepteres VISA i mer enn 1 million minibanker.

VISA

VISA er et betalingssystem over nett, som gjør at du kan betale det du kjøper med et kort. Det er ikke de som har kortene, de får du hos kortutstedere som har avtaler med VISA. Det VISA gjør er å sette opp systemet, levere betalingsterminaler og annen teknologi bankene, eller brukerstedene, behøver. De har altså ansvaret for selve betalingssystemet. Resten er det faktisk bank og brukersteder som styrer. Hva du betaler for eksempel til banken for å ta ut penger i utlandet er bankens avgjørelse. Det samme gjelder for brukerstedene og eventuelle gebyrer en må betale til dem.

Nyvinninger og gammelt nytt

VISA kan man betale gjennom nesten overalt i verden, og på mange forskjellige brukersteder. Kredittkort med VISA er velkjent og trygt. Betalingssystemet holder seg stadig oppdatert og leter etter løsninger for ny bruk av systemet. Det er nå satt opp systemer for nye metoder å betale på, og en av de er VISA mobil kontaktløs. Dette er en spennende løsning for mobil-landet Norge. Det vil si at du kan benytte mobilen som et «kort». Mobilen holdes foran en betalingsterminal, som deretter skanner opp mot mobilen din. Vips har du betalt, eller fått ut penger. Systemet er i drift, men ikke overalt enda. I tillegg vil det komme VISA kontaktløs og VISA personlige betalinger.