Reisen er forsikret gjennom betaling med kredittkort

Kredittkort kommer som regel med reise –og avbestillingsforsikring i kortet. Dette kan spare en del penger på forsikringer i forbindelse med reise. Benytter du dette tilbudet bør du passe på å lese vilkårene for forsikringen nøye. Kanskje du burde sjekke slikt samtidig som du vurderer hvilket kort du skal søke om?

Sjekk av kredittkort og reiseforsikring

Forskjellige selskaper, forskjellige vilkår i reise –og avbestillingsforsikringen. En ting er felles og det er at forsikringen er gratis. Det kan spare deg for hundre –eller tusenlapper i året. De fleste vil på en vanlig chartertur kanskje ikke ha behov for en dyr forsikring med et omfattende dekningsprogram. Andre, som reiser mye, har andre behov. Bank Norwegian har kredittkort med reise – og avbestillingsforsikring. Det samme gjelder re:member. Vurderer du kort fra en av disse; hvorfor ikke sjekke vilkårene for reiseforsikringen i samme slengen før du bestemmer deg?

Vilkår man finner i de fleste kredittkort.

Reiseforsikringene varierer, men en del ting vil være felles. Fellesnevnere kan være ting som aldersgrenser for de forsikrede. Da tenkes det for eksempel på at reisesykeforsikring ikke dekker eldre over 65 – 70 år. En slik klausul kan man finne hos yA Bank blant annet. På den positive siden finner man at hjemmeboende barn helt opp til 23 år er dekket. Det samme gjelder ektefelle/samboer. I tilfeller, som medforsikrede, må man huske at disse må være registrert på forsikringsbeviset. Til slutt kommer det viktigste du må passe på, at minimum 50% av transportkostnadene er betalt med kredittkort. Har du ikke gjort det faller dessverre forsikringen bort.