Kredittkort versus kontanter

Kredittkort har fått et ufortjent rykte på grunn av høye renter, og tilfeller hvor folk har havnet i økonomiske problemer på grunn av kredittkortbruk. Benytter man kortet på en smart måte skjer ikke dette, og da kan faktisk kredittkort være bedre enn kontanter i enkelte tilfeller.

I utlandet

Når en er på ferie vil en del kontanter være nyttig, men et kort i tillegg er også smart. Kontantene kan du benytte til de små tingene som solsengen og drikken på stranden, men kredittkortet brukes til shoppingrunden. Det som er greit med å bruke kredittkortet på shopping er at det er kostnadsfritt mår det gjelder gebyrer. Samtidig, siden beløpet ikke trekkes direkte fra kontoen din, kan du sjekke før dette trekkes at beløpet er riktig. Skulle det skje at beløpet er galt har du mulighet til å stoppe betalingen før det blir trukket. Det anbefales ikke å ta ut kontanter på kredittkortet i utlandet, da rentene på dette faktisk løper fra første dag.

På nett

Nordmenn handler mye på nett, alt fra barnas regntøy til bildeler. Mange benytter debetkortet sitt til dette, og beløpet blir trukket med en gang fra konto. Du betaler altså varen på forskudd. Skulle noe gå galt vil du ha problemer med å få disse pengene tilbake. Ved netthandel er kredittkort absolutt å foretrekke. Du kan i etterkant sjekke beløpet, og at du ikke trekkes for mye. I tillegg har du en sikkerhet gjennom Chargeback. Dette vil si at om banken betaler noe du har stoppet, må de erstatte beløpet. Dette gjelder også om et selskap skulle gå konkurs eller en vare er feil og du ikke vil betale. Kredittkortselskapet er da ansvarlig for denne summen.