Rask refinansiering av gjeld fra kredittkort

Den friheten som et kredittkort gir har også med seg noen ulemper, hvis man ikke lever opp til de inngåtte avtalene. Kredittkort gir brukeren stor økonomisk fleksibilitet, og de øker sikkerheten for online-handel (les om denne på klikk.no) og gir mange rimelige rabatter på varer og reiser. Skulle man havne i et uføre, som gjør at man ikke lenger kan betale regningen i slutten av måneden kan kredittkortet likevel lett bli til et problem.

Løsningen er rask refinansiering

Den generelle løsningen er da en rask refinansiering. Dette betyr rent praktisk at man flytter gjelden fra kredittkortet til en annen kreditor. Det tilbudet som er den vanligste løsningen er at man søker om et forbrukslån. For den som har sikkerhet kan også andre typer lån være en mer lukrativ løsning. En annen vanlig løsning er for eksempel å ta ut en ny takst på huset, for så å søke om en refinansiering av boliglånet.

Ubetalt gjeld fra kredittkort kan fort bli dyr

Det er merkverdig at de fleste kunder som har gjeld fra kredittkort, velger ikke å refinansiere. Grunner for dette er som regel at det handler om små summer som raskt betales tilbake, og at kunden derfor ikke ønsker å styre for mye. Det er opp til hver enkelt hvordan de velger å håndtere slike saker. Det gode rådet er likevel å forhøre seg om forbrukslån. De kan gjerne gis på dagen, og er vanligvis rimeligere enn kredittkortgjelden. Søknadsprosessen er enkel og man kan bruke en finansagent som raskt gir en god oversikt over de forskjellige tilbudene. Man sender en søknad og får tilbake tilbud fra alle selskaper som agenten representerer.