Pengekniper forverres ved bruk av kredittkort

I Norge har det blitt meget populært å bruke kredittkort (les mer her), og med gode fordeler og rabatter forventes det ikke at bruken vil falle med det første. Disse kortene kan være svært gunstige dersom de brukes på riktig måte, og har fordeler man ikke finner andre steder. Samtidig er det en risiko ved at man blir fristet til å bruke penger man teknisk ikke har i trangere økonomiske tider. Enda dette også er hensikten med kredittkort, å lage en økonomisk buffer så er det forskjell på hva man bruker pengene til og hvilke summer det er snakk om. For eksempel, det er helt legitimt å bruke kredittkortet til å betale for en girkasse som røk, eller for nødvendig rørleggerarbeid. Det som ikke er greit er å betale for unødvendige kostnader som igjen påfører neste måneds budsjett utgifter.

Hvilke utgifter dekker kredittkortet ditt?

Grunnen til at mange sliter med å betale gjelden sin er at kredittkortet ofte brukes til å dekke kostnader som er unødvendige. Denne gjelden må så gjøres opp neste måned, og dersom man ikke betaler i tide kommer det påløpende renter. Å gjøre dette en gang i blant er ok, men de som bruker kredittkortet til å dekke unødvendige utgifter har som vane å gjøre dette ofte (kutt i forbruket allerede nå). Ettersom man bruker penger til å dekke forrige måneds kortregning blir det mindre penger igjen til å dekke forbruk den kommende måneden. Igjen vil man befinne seg i en situasjon hvor man trenger å kredittfinansiere forbruket ved månedens slutt.

Kredittkort er generelt dyrt

De som bruker kredittkortene riktig, kan faktisk spare store summer ved å benytte seg av alle godene som medfølger. Dette inkluderer rabatter, erstatninger og forsikringer som er inkludert i kontrakten. Men for de som ikke betaler i tide vil det påløpe en rente som ofte ligger i området mellom 20-30% per måned, og dette er veldig dyrt. Spesielt med et større kredittkortgjeld kan denne summen få stor innvirkning.