Typiske gebyrer ved kredittkort

Hvis du skaffer deg et kredittkort i dag, så vil du trolig få et kort som ikke har noen gebyrer under normalt bruk. Med det tenker vi på varekjøp i butikk, netthandel, årsgebyr eller lignende – i praksis så kan du bruke kredittkortet helt gratis. Allikevel finnes det noen gebyrer som påløper i enkelte tilfeller.

Disse gebyrene må du regne med

De fleste kredittkort har nemlig noen gebyrer på spesielle tjenester. For eksempel så er det vanlig at utstederen krever litt ekstra for deg hvis du skal gjøre uttak i minibanker, ofte så mye som 1-4% av uttaksbeløpet. Som regel så er det ikke verdt å bruke kortet hvis gebyrene blir såpass høye.

Andre gebyrer som kan påløpe er gebyrer dersom du tar ut penger for bruk i nettbanken, eller gebyr fordi at du har mistet kortet og trenger et nytt. Det kan også være årsgebyr på kredittkortet, men dette er nokså uvanlig og da bør det bringe med seg ganske så store fordeler.

Gebyrfrie kredittkort

Enkelte kredittkort er dog hundre prosent gebyrfrie, slik at man ikke betaler noe for verken det ene eller det andre. Disse kortene er også gebyrfrie når det kommer til uttak i minibanker, og kan anbefales for de som reiser mye utenlands. Men husk at gebyrer påløper dersom du ikke betaler regningene innen forfallsdato!