Norske kredittkort som passer for deg som er student

De fleste studenter har en svært stram økonomi, med lite spillerom og dårlig likviditet. Mange har ikke mulighet for å låne penger av foreldre eller annen familie i dårlige tider, f.eks. når studielånet lar vente på seg, for å være best mulig forberedt på slike problemer kan et kredittkort være en god idé!

Ikke alle kan ha kredittkort

Med et kredittkort følger det også ansvar, så det er ikke alle som kan ha slike kort, spesielt ikke unge uten sans for personlig økonomi. Det er jo mange som har et altfor stort forbruk, f.eks. kjøp av sminke/kosmetikk, byturer o.l.! På den andre siden, er du økonomisk fornuftig, ja da kan et kredittkort være til god hjelp når leien for studenthybelen skal betales e.l.

Viktig å ha en ekstrajobb!

Hvis du skal ha et kredittkort som student er det viktig at du også har en ekstrajobb som inntektskilde, i tillegg til studielånet. Dette fordi du da alltid kan betale kredittkortregningen ved forfall, på den måten unngår du ofte renter og andre gebyrer. Du slipper også eventuelle purringer, inkassokrav e.l.

Kredittkort som passer for studenter

Det finnes mange kredittkort på det norske markedet, de fleste er ikke spesielt tilpasset deg som er student, men mange vil passe deg og ditt bruk godt. Eksempler er re:memberGebyrfri Visa, Santander Red og Norwegian-kortet, men det finnes også mange flere.