Når du er på reise så bruk kredittkortet mest mulig

Når du er på utenlandsreise med jobb eller på ferie så er det noe som er ekstremt viktig. Nemlig det å ta vare på verdisakene dine. Det mest dyrebare du har med deg er selvfølgelig pass, bank og kredittkort. Dette er det enkleste å stjele og misbruke når du er på tur. Det tar liten plass og innehar store verdier som kan ødelegge hele ferien din. De aller fleste er heldigvis forsikret for slikt gjennom gode reiseforsikringer, men når uhellet er ute så ryker fort timene og noen ganger dager av ferien i å varsle banken og oppdrive nød kontanter.

Ha med flere kort

Uansett bør en regel være å ha med seg flere kort, gjerne bankkort i kombinasjon med et eller flere kredittkort. Legg alle kort du ikke skal bruke trygt i hotellets fastmonterte safe og ha kun med deg et kort. Det er definitivt kredittkort du burde bruke mest i utlandet. For det er som sagt fort gjort å bli frastjålet kortet eller få det skimmet på en restaurant eller i en minibank du ikke har brukt før. Her hjemme er det enklere å få øye på om minibanken er tuklet med enn om du er i et annet land der de ser annerledes ut.

Forsikret mot svindel

Selv fikk jeg erfare at bankkortet mitt ble sperret på en tur i Tyrkia. Da tok det ikke lange tiden før jeg fikk oppdrevet BankID-brikken min og logget meg inn, heldigvis var kontoen urørt. Banken var tidlig ute med å snappe dette opp og sperret kortet mitt før uhellet var ute. Her kunne jeg heller ikke ha beskyttet meg stort mer, siden det var noen hackere som var innom bankens systemer i den filialen jeg var og kopierte informasjon. Uansett, så hadde det vært smartere av meg og kun brukt kredittkort. For da hadde ikke min personlige konto blitt rørt og da er du forsikret mot svindel ved å bruke kredittkortet ditt uten å måtte stå der uten penger på konto til vanlige utgifter. Beløpene som blir svindlet bort blir da bare tatt bort fra fakturaen og kredittselskapene ordner opp selv.