Derfor bør absolutt alle ha et kredittkort tilgjengelig

Å ha ett eller flere kredittkort liggende er noe alle personer bør ha. Det er mange kredittkort som verken har årsgebyr, fakturagebyr eller andre gebyrer, og dersom du betaler alt i tide er de altså helt gratis å ha. Det er også da helt gratis å ha ett eller flere kort liggende, noe som også kan være veldig lurt av flere grunner.

Mange får frastjålet lommeboken

Det er dessverre veldig mange som opplever å få frastjålet lommeboken sin, og det betyr som regel at man må klare seg uten bankkort i en ukes tid. Først må du ringe banken for å bestille et nytt et, deretter tar det noen dager før det kommer, og etter at det har kommet må du vente ennå en stund på å motta pinkoden til det nye kortet. Og hva gjør man i mellomtiden? Hvis du ikke har et kredittkort liggende kan man være tvunget til å låne penger av venner eller familie, noe ikke alle har muligheten til. I denne situasjonen er det derfor veldig nyttig å ha et kredittkort liggende. Mens du venter på det nye bankkortet ditt kan du bare bruke kredittkortet akkurat som vanlig, og når det nye bankkortet er klart til bruk, kan du enkelt logge deg på nettbanken til kredittkortet og betale ned det du skylder. Da slipper du å betale noe som helst av gebyrer, og du slapp å stresse med å skaffe penger til livsoppholdet i mellomtiden.

Ta med flere kort

Dersom du skal på utenlandsferie er det også en stor fordel å ta med deg kredittkortet. Akkurat som jeg skrev ovenfor er det lurt å ha et i reserve dersom du skulle bli frastjålet det vanlige bankkortet, og ettersom det er mye vanskeligere å få lånt penger av venner og familie når man er i utlandet er det ekstra viktig å ha et reservekort. Legg derfor reservekortet ditt på rommet, og ta aldri med deg både kredittkortet og bankkortet ut sammen.

En annen fordel med kredittkort i utlandet

En annen fordel med kredittkort i utlandet er at de ofte gir deg en bedre forsikring enn et vanlig bankkort dersom det skulle bli frastjålet, du blir svindlet eller får problemer med økonomien på en slik måte. Det er selvfølgelig ikke alle kredittkort som har de samme forsikringene, så det er lurt å sjekke opp dette før man bestiller kortet, og lese gjennom alle vilkårene før man tar det i bruk.

Uforutsette utgifter

En tredje fordel med å ha et kredittkort liggende er dersom det dukker opp uforutsette utgifter. La oss si det er to uker to neste lønning, og du har akkurat nok til å klare deg frem til da. Plutselig må du bytte radiator på bilen, da du trenger bilen for å komme deg frem og tilbake fra jobb. Dersom du ikke har et kredittkort liggende har du noen få valg. Enten kan du låne penger av venner, familie eller banken, eller så må du spørre om forskuddsbetaling av lønna. Om du er så heldig at du har et kredittkort liggende trenger du ikke å stresse med noe av dette, da du enkelt kan betale radiatoren med kredittkortet, og så betale fakturaen på kredittkortet når du får neste lønning. I slike tilfeller hvor du trenger penger til en uforutsett utgift som er viktig å ordne med en gang er kredittkort gull verdt, og av disse grunnene bør alle ha et liggende hjemme.