Hvordan bruke ditt student kredittkort?

Med et student kredittkort får du som oftest en kredittramme på kr 5 000 eller kr 10 000, dette er en stor reserve eller buffer for deg som er student. Det er viktig å bruke kortet på riktig måte, på den måten unngår du renter og gebyrer, du kan i tillegg spare penger i mange tilfeller!

En tommelfingerregel

En tommelfingerregel er å ikke bruke ditt student kredittkort til rent forbruk, kun i tilfeller hvor det er penger å spare, dvs. når du får bonuser og rabatter, eller når det er ytterst nødvendig. En studentøkonomi er veldig stram så det er forståelig at kortet må brukes av og til. Det som er viktig er at du alltid har penger til å betale den neste regningen som kommer, på den måten unngår du renter (hvis du kun har brukt kortet til varekjøp).

Bruk kredittkortet kun til varekjøp

Er du student har du ikke råd til å betale 40-50-60 kroner eller mer for å ta ut penger i minibank, det er derfor viktig at ditt kredittkort vanligvis kun blir brukt til varekjøp. Det er lurt å bruke det vanlige bankkortet til kontantuttak og kredittkortet til varekjøp. Betales hele kredittkortregningen ved forfall vil det ikke belastes renter ved varekjøp. Ved kontantuttak må du betale renter fra første dag!

Bonuser og rabatter ved bruk

Som mange vet får du mange bonuser og rabatter når du bruker ditt kredittkort i visse kategorier (klikk her for å lese mer om dette), f.eks. Gebyrfri Visa gir deg rabatter i en rekke nettbutikker. I tillegg gir kortet deg gratis reiseforsikring hvis minst halvparten av reisen betales med Gebyrfri Visa. Et annet kredittkort, Norwegian-kortet, gir deg CashPoints som du kan bruke til å betale flybilletter hos flyselskapet Norwegian! Dette er bare noen av fordelene du kan få, det er mange flere!

Anbefalte kredittkort for studenter

Anbefalte kredittkort for studenter er re:memberGebyrfri Visa, Norwegian-kortet og Santander Red.