Kredittkort som buffer

Økonomiske bekymringer hører med til veldig mange menneskers hverdag. Det er ikke nødvendigvis det at inntektene ikke strekker til, men privatøkonomien kan føles altfor akkurat. Det går rundt, men det er også det hele. Det handler ikke om et behov for å bruke, ha penger til økt forbruk. Det handler snarere om sikkerheten det ligger i å vite at penger er tilgjengelig hvis det skulle oppstå uventede behov. Denne buffersonen man har i et kredittkort, er ofte nok til at livet kan handle om det det skal handle om.

Du vet du har muligheten

Det er en kjent sak at det er det vi ikke har, som vi har mest lyst på. Ofte er det også slik at hvis vi ikke har muligheten til å bruke penger, føler vi et irrasjonelt sug mot nettopp å bruke penger. De av oss som har klart å sette til side en liten porsjon penger, har sjeldent behov for å bruke disse pengene, selv om hverdagsøkonomien ikke gir rom for utskeielser. Det er tryggheten i å vite at med penger tilgjengelig i et kredittkort, har man noe som gir stabilitet og ro.

Det må ikke brukes

Man betaler som regel enkelte gebyrer (men ikke alltid) ved å ha et kredittkort, men ofte er det slik at man ikke betaler renter med mindre man bruker av kreditten. Pengene du har tilgjengelig på ditt kort behøver således ikke koste deg stort så lenge du ikke bruker de. Har du en gjennomsnittlig inntekt og stabil økonomi, kan du altså ha et kredittkort som en slags buffer mot uventede utgifter. Dette er faktisk en ganske rimelig forsikring mot den type uventede utgifter som forsikringsselskapet ikke dekker. Undersøk tilbudene og bonusordningene hos mange kort, velg så det som passer best for deg.