Kredittkort og betalingsutsettelse

På mange kredittkort kan vi garantere oss til en viss grad mot uventede situasjoner. Betalingsutsettelse er en av disse ordningene og tilbys av mange kortselskaper. Ofte er det slik at du heller ikke betaler renter i den perioden du har avtalt betalingsutsettelse med kortselskapet. For barnefamilier kan denne løsningen være spesielt gunstig. Uventede utgifter kan dukke opp som lyn fra klar himmel og forstyrre privatøkonomien i en liten periode. Da kan det være godt å kunne kutte litt ned på de faste utgiftene.

Litt vil det koste

Vi får ingenting gratis, spesielt ikke ulike fordeler og gunstige betingelser. Men det at det koster litt, betyr ikke alltid at det er så veldig dyrt. Å avtale en ordning om betalingsutsettelse med kortselskapet er en relativt rimelig forsikring mot situasjoner som alltid kan oppstå. Det eneste stedet vi vet om som tilbyr gratis betalingsutsettelse, er Lånekassen. Som regel betaler man et gebyr for en slik ordning hos bankene, men noen opererer også med påløpte renter i perioden man benytter seg av betalingsutsettelsen. Det er viktig at du betaler denne ordningen innen forfall for å unngå ytterligere utgifter og gebyrer.

Ikke som forsikring

Betalingsutsettelse på kredittkortet må ikke sammenlignes med betalingsforsikring, selv om disse to ordningene på enkelte måter overlapper hverandre. Ved en betalingsforsikring dekkes som regel månedlige avdrag og renter i en gitt periode. Hos 365Privat vil betalingen av de månedlige forpliktelsene overtas av kortselskapet ved forhold som sykemelding, arbeidsledighet, permittering og tap av liv. Betalingsforsikringen dekker i dette tilfellet 6% av din utestående saldo i inntil ett år. Gjør deg kjent med forskjellene i de ulike tilbudene fra kortselskapene. Hvor mye vil de koste deg? Beregn også sannsynligheten for at du vil komme til å trenge de.