Internett – en moderne gullgruve?

Drømmen om rikdom har eksistert i mennesker siden tidenes morgen, og da gjerne å bli rik på kort tid. Det er ikke mer enn den ene, unike ideen som skal til, som kan føre til et produkt eller en tjeneste alle vil ha. Selv om de fleste som leter etter snarveien til rikdom feiler, finnes det uendelige muligheter for å tjene penger på internett – og mange har lykkes.

Siden internett for alvor begynte å spre seg blant allmennheten for rundt 20 år siden, og helt fram til i dag, har vi vært igjennom mange ulike faser. I starten var det i stor grad ville vesten-tilstander, der alle kunne gjøre hva de ville, og spillereglene ble funnet på underveis.

På samme måte som under gullrushene tilbake på 1800-tallet, var det noen få heldige og dyktige personer som klarte å skyte gullfuglen og tjene seg rike.

Noen brukte kunnskaper og ferdigheter til å komme på en ide som gjorde dem søkkrike, mens andre var heldige nok til å eie et domenenavn som plutselig var verdt millioner av kroner. Ofte er det flaks, tilfeldigheter og timing som i stor grad avgjør om noe blir en suksess eller ikke – som da en norsk, ung programvareutvikler ble mangemillionær på noen måneder ved hjelp av appen Wordfeud.

I dag er imidlertid konkurransen utrolig stor, og kun de aller færreste lykkes med å tjene seg rike på apper og andre tjenester over internett – men muligheten for å tjene en slant, eller til og med leve av å drive sin egen nettside, er fortsatt fullt mulig!

Lag ditt eget nettsted

Du husker kanskje alle bloggene som sprang opp tidlig på 2000-tallet. Folks interesse for å lese om andre menneskers liv gjennom bloggposter var intet annet enn fascinerende, og mange gjorde store penger på noe så enkelt som å dele livene sine gjennom tekst og bilder.

Bloggene eksisterer fortsatt, men er langt fra like dominerende som de var den gang – i dag er man heller en «influencer». Nå til dags er konkurransen større, og hvordan man markedsfører seg på nettet er svært viktig. Alle kjemper om å være mest mulig synlig, spesielt gjennom søkemotorer. Ettersom man får millioner, eller milliarder, av treff, gjelder det å ha de riktige nøkkelordene som er søkemotoroptimalisert.

Men selv om man er synlig, gjelder det fortsatt å ha et attraktivt nettsted som tilbyr unike produkter eller tjenester som folk er interesserte i. Vi hører stadig om dem som åpner sin egen nettbutikk og gjør det stort – men for alle som lykkes, finnes det minst hundre ganger så mange som mislykkes.

Det er heller ikke alle nettsteder som forsøker å selge et bestemt produkt, men heller fungerer som en samleside for gode tips og ideer, samt gir inspirasjon til hvordan du kan lykkes med å drive ditt eget nettsted.

Blant annet finnes det hauger av gratis underholdning, som musikk, spill og film, på internett, om man bare vet hvor man skal lete, for ikke å snakke om måter å forbedre seg selv på, når det gjelder for eksempel koding, webdesign, SEO og HTML.