Få lån raskt med ny teknologi

Vi alle har gode og dårlig tider så lenge vi lever. Det er ingen mennesker som går gjennom livet uten å oppleve både oppturer og nedturer, uansett hvilke klasse man tilhører. Både fattige, folk med vanlig økonomi og rike opplever dette. Eneste som skiller de rike menneskene fra de vanlige og de fattige, er at de stort sett ikke trenger å oppleve økonomiske nedturer like mange ganger. Men til gjengjeld kan de rike få økonomiske nedturer som kan forandre livet deres totalt.

Økonomiske nedturer for folk som allerede har lite eller akkurat nok til å greie seg kan ofte føre med seg negative konsekvenser. Familier kan bli splittet, man kan ende opp med å ta feile valg for å skaffe til veie midlene man trenger, ja man kan rett og slett havne i skikkelig uføre på grunn av det.

Vanlige folk kommer ikke gjennom livet uten å måtte ty til en eller flere lån. Heldig for oss at det det er finansinstitusjoner der ute som kan være behjelpelig med å få orden på det økonomiske.

Lån har blitt enklere enn tidligere

Om vi sammenligner en låneprosess før i tiden med dagens prosess så kan man banke i bordet og si at dagens prosess er mye mer effektiv enn tidligere. Tiden det tar fra man levere fra seg søknaden til man får svar kan ta kun en time. Får man innvilget lånet kan man nesten forvente at pengene er på konto allerede neste dag. Om får lånet i lokalbanken sin kan man nesten forvente at pengene er tilgjengelig så fort man har signert med bankid.

Før i tiden var det en tur i banken, snakke med en saksbehandler som fyller ut søknaden for deg, levere fra seg de nødvendige dokumentene. Dette kunne gjøres på en time i banken, men selv om man får et positivt svar iløpet av dagen, kunne det gjerne ta et par dager før pengene ble tilgjengelig, om man er heldig. Dette var mye på grunn av at alt måtte gjøres manuelt. Alle dokumenter måtte signeres for hånd for deretter å bli sendt med posten til banken. Kanskje postgangen hadde litt av skylden for at det tok litt lenger tid i gamle dager.

Rask saksbehandling med ny teknologi

Eneste metodene som kan “konkurrere” med dagens låneprosess er snabba sms lån som var kjent for meget hurtig svar, men med en rente som kunne ta suge de siste kronene fra enhver. Å låne penger via sms ble ganske raskt kontroversielt her til lands, og det hele endte med at finansinstitusjoner ikke lenger fikk lov å tilby slike typer lån. denne lånetypen gjorde at mange gikk i fella og tok opp lån via sms uten å kunne gjøre opp for seg, dette gjaldt spesielt unge mennesker som nettopp hadde passert den lovlige myndighetsalderen.

Denne formen for å låne penger er fortsatt tilgjengelig på markedet rett over grensen. det ser ut som om det faktisk går greit for seg der. Lån via sms har vært på markedet der nå i over 20 år. Der markedsføres denne typen lån fortsatt meget aggressivt i håp om å kunne få flere potensielle kunder.