Kryptovaluta – framtidens betalingsmiddel?

Konseptet om å bruke penger som byttemiddel har eksistert i tusenvis av år. Selv om ideen med valuta i seg selv er ganske genial, og gjorde kjøp og salg veldig enkelt, er det smått utrolig at hele verden sakte, men sikkert ble enige om å bruke penger som betalingsmiddel – myntene og sedlene i seg selv har jo nesten ingen verdi.

Derfor er det enda mer smått utrolig at kryptovaluta har vokst slik den har gjort de siste årene, ettersom det egentlig ikke kan brukes til så mye – enn så lenge. Men, verdien av noe blir jo som kjent drevet av etterspørsel, og enn så lenge er kryptovaluta stadig på vei oppover.

Penger i fysisk form har lenge vært på vei ut, ettersom elektronisk betaling med kort har tatt vokst fram. Det finnes dem som fortsatt sverger til cash, og i visse sammenhenger trenger vi unektelig en fysisk basert betalingsform – men, for de aller fleste transaksjoner vi foretar oss, har digitale overføringer av penger mange fordeler.

I lys av den digitale revolusjonen vokste kryptovalutaer fram. Vi er fortsatt i kryptoens spede barndom, og det er vanskelig å spå hva som kommer til å skje i årene framover – men det er mange som er overbevist om det har kommet for å bli. Krypto eksisterer hittil ikke i fysisk form, og har all sin verdi kun digitalt og online.

Det finnes imidlertid mange som har troen på at kryptovaluta vil erstatte penger, slik vi kjenner til dem i dag. De tilbyr en rask, sikker og kryptert form for pengeoverføring, som flere også anser å være nøkkelen til en mer rettferdig økonomi i framtiden, basert på kryptoens desentraliserte natur.

Hvis kryptoentusiastene får det som de vil, vil verdien bare fortsette å stige – men enn så lenge er kryptomarkedene veldig ustabile, og verdiene svinger raskt og brutalt.

En mer stabil kryptovaluta

Bitcoin var de første på kryptomarkedet, og er i dag den desidert største og mest verdifulle. Siden den gang har det kommet til haugevis av kryptovarianter, og i dag finnes det over tusen av dem. Problemet til mange av dem, inkludert Bitcoin, er imidlertid at verdien er svært volatil og ustabil.

Derfor er et av målene nå å skape en mer stabil kryptovaluta, som faktisk kan brukes til mer normal handel, og som ikke bare egner seg til å trade på børsen med.

Et av disse alternativene er kryptoen kalt Ethereum, som for tiden ligger på en soleklar andreplass på verdistigen, bak Bitcoin – du kan lese mer om kryptoen på Ethereum kurs, der du også vil få se at valutaen er spådd en lys framtid. Kursen til Ethereum er i skrivende stund på stabil vei oppover, og anses som et tryggere valg enn mange av utfordrerne. Det spekuleres i om at den kan være verdt 100 000 dollar per stykk innen 2030!

Men som det så fint heter – alt med måte. Kryptomarkedene er fortsatt ustabile, og det er umulig å vite sikkert hva som kommer til å skje i årene framover. Kun invester penger du har råd til å unnse.