God personlig økonomi

Personlig økonomi er aktuelt for oss alle, uansett hvor mye tid og krefter man velger å legge på det. For noen kommer en god personlig økonomi helt naturlig, og regnskapet går knirkefritt opp uten at de engang behøver å tenke på hva de bruker pengene på. For andre er det en evig kamp, der inntektene så vidt dekker utgiftene fra måned til måned.

Økonomi er ikke bare lett, og det er mange som sliter med å ha god kontroll på sakene – enten i mindre eller større grad. Uansett om målet er å spare penger, nedbetale gjeld, eller bare holde seg flytende i hverdagen, finnes det mange gode tips som er lette å følge, for å få en bedre økonomi.

Ofte handler en svak personlig økonomi enkelt nok om at man sløser bort penger på saker og ting man egentlig ikke trenger. Dårlig planlegging kan også bli dyrt i lengden, som å kjøpe lunsj hver dag istedenfor å ha den med seg – mange får seg et aldri så lite sjokk, når de finner ut hvor mye penger de bruker på visse ting hver måned.

Uansett om du er en kløpper med penger eller ei, er det mange faste utgifter vi ikke kan unngå, og der er det mulig å spare mye.

Senk dine faste utgifter

Det er ganske mange utgifter i livet man ikke kommer seg unna, hvis man ønsker å være en del av et moderne samfunn – utgifter til et sted å bo, mat, transport, strøm og andre nødvendigheter kommer gjerne i første rekke. Når disse er unnagjort kommer utgifter til ting de aller fleste er avhengige av for å leve et godt liv, som klær, aktiviteter, underholdning, samt internett og mobilen.

Derfor kan det være lurt å forsøke å fokusere på å senke utgiftene til nettopp disse sakene, ettersom du er nødt til å betale dem uansett.

Det er ikke mange år siden et fåtall mobiloperatører hadde monopolet på hele det norske markedet, men i dag finnes det masser av tilbydere – og det er bra for oss! Flere tilbydere betyr bedre tilbud for forbrukerne, og på abonnementpriser.com kan du få hjelp til å finne den beste prisen for deg, basert på ditt forbruk. Fyll inn dine preferanser som blant annet hvor mye penger du ønsker å bruke, hvor mye du snakker i telefon eller hvor mange SMS du sender, samt hvor mye data du ønsker inkludert, og finn abonnementet som passer perfekt.

God personlig økonomi kan innebære så mangt, men handler i prinsipp om å ha kontroll på hvor mye penger som går ut, i forhold til hvor mye som kommer inn. Dette påvirkes så klart også av hvor mye man tjener, hvor man bor, om man har barn og familie, eller eier hus, båt eller hytte, bare for å nevne noe. Men det skader uansett ikke å sette av litt tid innimellom til å se over hva man bruker penger på, og spesielt hvilke faste utgifter som ruller og går – det kan fort lønne seg.