Ikke gå i disse kredittkort-fellene

Selv om det er mange fordeler med et kredittkort, og at man kan spare penger dersom man bruker det riktig, så er det også noen ulemper. Derfor er det viktig at man setter seg inn i hvordan et slikt kort fungerer før man bestemmer seg for å bruke det aktivt. Og vi hjelper deg med å unngå de vanligste fallgruvene.

Følg med på den rentefrie perioden

Den vanligste tabben man gjør når man bruker et kredittkort, er at man ikke følger med på den rentefrie nedbetalingsperioden, eller at man handler for mer enn man har råd til å betale tilbake. De fleste kortene på markedet har nemlig en rentefri betalingsutsettelse, der man ikke betaler noe for å utsette betalingen. Som regel kan man vente inntil 45 til 50 dager før man betaler tilbake det man har brukt, uten at det koster deg noe ekstra. Dette gjelder for de fleste kredittkort, og det er altså disse dagene man må være påpasselig med å overholde.

Handle det du har råd til

Et kredittkort bør være et supplement til den vanlige bruken din, og ikke et kort som skal erstatte forbruk fordi du ikke har råd til å handle med bankkortet. Man bør derfor ikke handle for mer enn man har råd til, og dette er naturligvis den største fallgruven. For når rentene begynner å løpe – så er det ikke småpenger det er snakk om.