Husk å sperre kredittkortet så fort som mulig

De fleste utsteder av kredittkort (se vår oversikt og omtaler av de beste kortene) vil i dag tilby en egen løsning i nettbanken hvor du kan gå inn og sperre kortet elektronisk på egenhånd. Dersom dette ikke er tilgjengelig vil alle selskaper ha en telefonlinje du kan ringe til enhver av døgnets tider for å få kortet sperret. Når du først trenger å sperre kortet gjelder det å handle raskt da det kan utnyttes av kriminelle som ønsker å tappe kontoen din for penger. Dersom du drøyer for lenge med å melde i fra om stjålet eller tapt kort kan du også måtte betale en skyhøy egenandel for grov uaktsomhet, og dette er noe du absolutt burde unngå.

Hvilke tilfeller burde jeg stenge kortet?

Misbruk av kredittkort kan ta forskjellige former, og de siste årene har spesielt elektronisk tyveri av kortinformasjon blitt vanligere. Dette skjer ved at kjeltringer bryter seg inn i selskapers database og stjeler informasjon om kortholdere som inkluderer navn, adresse, personnummer og kortinformasjon. Deretter misbruker de denne informasjon for å tappe penger fra kontoer ved å replisere kortene. Denne typen misbruk er det veldig vanskelig for deg som kunde å beskytte deg fra, og derfor vil vi her fokusere på tyveri av kortet og hva du skal gjøre. Du skal sperre kortet med en gang du misbruker at det har enten blitt kopiert eller falt i hendene på uvedkommende. Kortene blir typisk kopiert av skimmingmaskiner i nettbanker, mens tyveri oppstår ved at kortet fysisk tas fra deg.

Meld fra til kredittkortselskapet så fort som mulig

Dersom du mistenker at kortet er borte burde du begynne å lete umiddelbart. Finner du ikke kortet må kontakte banken og gi beskjed om at det må sperres. Dette kan banken gjøre ved hjelp av et tastetrykk, og ofte er kun snakk om korte tidsperioder før tyvene forsøker å tappe kontoen din. Du har ofte valget mellom enten å ringe selskapet eller å stenge det selv i nettbanken. For all del ikke send epost da dette kan ta lang tid.

All formaning til tross, kredittkort er faktisk den beste betalingsformen i de fleste tilfeller.