Er det greit å ha flere kredittkort?

Mange klarer seg helt fint med ett kredittkort. De har det gjerne som en nødløsning, slik at de kan være sikre på at det alltid er mulig å få fatt på kontanter. Andre igjen, bruker kredittkortet når det skal handles online, og når reiser, ferier, eller hotellopphold skal bestilles. Her har man gjennom bruken av et kredittkort, en ekstra sikkerhet for kjøpet. Samtidig gir mange kort en gratis reiseforsikring, når man bruker kortet til å betale for reisen.

Les: Kredittkort er din sikkerhet ved handel med nettbutikker.

Ikke alle kredittkort gir de samme fordelene

Ikke alle kredittkort gir de samme fordelene. Noen kort, som 365Privat MasterCard, lar deg handle billigere i en kategori som du velger, slik at kortet kan gi deg en rabatt på 3,65% på drivstoff og andre varer fra bensinstasjoner. Andre kort som re:member card gir deg fordeler når du skal handle online, med rabatter på opptil 24%.

Cash-back på kredittkort er ofte begrenset

Om du bruker ditt kort på å spare penger har du sikkert oppdaget at Cash-back, og liknende ordninger er begrenset. Gjerne kan du kun få igjen noen tusen kroner i løpet av et år, slik at det allerede kan lønne seg å ha to forskjellige bensinkort. Om du er en fornuftig bruker som har nok til å betale e-fakturaen, men bruker kredittkortet ditt for å spare penger, så kan det være lurt å ha flere kort. Et til bensin, ett til netthandel, og gjerne et til reise og ett til nødpenger, om man skulle havne i en knipe. Det beste valget du kan gjøre er å finne kort som har bonus-ordninger som passer til din livsstil.