Fordeler og ulemper med kredittkort

Et kredittkort kan ha både fordeler og ulemper. For å ta det negative først, en ulempe er at mange lar seg friste til overforbruk når de alltid har penger for hånden i form av et slikt kort. I Norge går mange i luksusfella, noe det populære TV-programmet er vitne om. Derfor frarådes det å bruke kredittkort om en finansieringsløsning, samt at de som er unge bør være ekstra varsomme. Er du ung, er du også gjerne mer impulsiv når det gjelder forbruk. Dette stemmer selvsagt ikke alltid, men statistisk vet man at alt for mange unge havner i økonomiske vanskeligheter, blant annet på grunn av uvettig bruk av kredittkort.

Flere fordeler enn ulemper

Utover det nevnte, er det vanskelig å finne ulemper med et godt kredittkort. Du kan nemlig bruke det slik at du ikke får ekstra kostnader. Velger du et kort fra et av selskapene vi anbefaler, slipper du som regel å betale årsavgift eller lignende. Da står du igjen med en sikker og anvendelig betalingsløsning, som i tillegg kan gi deg mange fordeler du ikke får på annet vis.

De økonomiske fordelene er flere, selv om det ikke høres innlysende ut. Alle vet jo at rentene er dyre på kredittgjeld. Og det stemmer, dersom du ikke betaler i tide. Men, med rentefritak på kjøp av varer og tjenester, unngår du denne belastningen, så lenge du ikke er blant de som pådrar deg ulempene som vi har nevnt. Dermed har du et gratis lån, noe som gjør at du kan slå til på gode tilbud når de dukker opp, og det enda er en uke eller to igjen til neste lønning. Bare du husker (og klarer) å betale tilbake benyttet kreditt i tide!

Unike rabatter i gode kredittkort

De fleste kredittkort gir deg også forskjellige rabatter du ikke oppnår ved betaling med debetkort eller kontant. Kredittselskapene tjener på at transaksjonen foretas med deres kort (de får en prosentsats i provisjon for hver transaksjon fra utsalgsstedet). Derfor fremforhandler de rabatter på kortbrukerens vegne. For eksempel kan dette være avslag på drivstoff, hotellovernatting eller varer du kjøper mye av på nett. Sett deg inn i dette før du velger ditt neste kredittkort.