Bruke kredittkort smart

Vi vet alle at å ha en kreditt, eller lån, normalt koster litt ekstra som følge av renter som påløper. Hvor mye det er vil være like variert som antallet tilbydere av lån og kredittkort. Rentebetingelsene er en av de tingen som er viktig å sjekke godt. En kreditt skal være til hjelp ikke føre til økonomiske problemer i etterkant.

Rentene på kredittkortet

Renter er bankens måte å tjene penger på, og det gjelder selvsagt også de som tilbyr kredittkort. Når du velger type kort er rentenivået noe du må se på. Tilbyderne av kortene er pålagt ved lov å oppgi både nominell og effektiv rente. Her på siden vil du kunne se dette samtidig som det er eksempler på brukt kreditt inklusive renter. Disse eksemplene gir deg en pekepinn på hvor mye man egentlig betaler tilbake. Renter på kort kan være relativkostbare og veldig mange har nominell rente på 20% eller over. Det geniale med kredittkort er at om du er smart påløper det ikke renter.

Den rentefrie perioden

Bankene snakker om debit- og kredittkort, og for eksempel et minibankkort som er koblet til VISA er begge deler. Forskjellen er at ved debit trekkes en betaling automatisk fra kontoen din med en gang. Benyttes kortet som et kredittkort, som ved netthandel, trekkes beløpet i ettertid. Når kortets kredittdel benyttes er det at det kan komme renter i tillegg. Heldigvis har alle kortene en rentefri periode. Det kan være fra 20 dager eller helt opp til 50. Betaler du inn all benyttet kreditt innen denne perioden er kreditten gratis, altså det er ikke påløpt renter. Betaler du kun en del vil resterende beløp bli belastet renter. Benyttes kortet smart er det altså kort sagt rentefritt.