Er det lurt å ha kredittkort som student?

Med et begrenset studielån, hvor kun 40% blir omgjort til stipend, kan man bli gjeldsslave allerede i ung alder samtidig som man ikke har råd til mye annet enn nødvendig mat og husleie. Kan da et student kredittkort være løsningen, eller er det bedre å holde seg til de pengene man har?

En grei reserveløsning

For mange brukes nesten hele studielånet opp på husleie. Da blir man nødt til å ta seg arbeid ved siden av, men kanskje brukes også lønnen opp tidlig, og da kan det være veldig greit å ha et student kredittkort i reserve.

Men det er kun hvis man er sikker på at man klarer å gjøre opp for seg innen den rentefrie perioden er over. Hvis ikke vil det bare balle på seg, og kredittkortet blir plutselig dyrere enn det er verdt. Dette er en felle som stadig flere studenter går i på grunn av den lette tilgangen til student kredittkort.

Mange studenter reiser

En reiseforsikring i banken koster ofte minst en tusenlapp i året. Dette er penger man som student gjerne vil bruke på noe annet, så da kan det faktisk være veldig greit å benytte et kredittkort for å betale minst halve reisen – så lenge man betaler tilbake før rentene begynner å løpe.

Isåfall anbefaler vi et student kredittkort fra enten re:member eller Norwegian-kortet, som begge har gunstige betingelser og reiseforsikring inkludert.