Ekstra varsom med student kredittkort

Som alle andre som innehar et eller flere kredittkort, må også studenten være ytterst oppmerksom og selvdisiplinert ved bruk av et slikt, spesielt hvis økonomien er særdeles stram, noe den gjerne er, i de tilfeller hverdagen finansieres av eventuelle studielån, eller andre ytelse. Kanskje i kombinasjon med en deltidsjobb eller oppsparte midler.

Ikke lev over evne

Som student er det veldig lett å falle for fristelsen og leve over evne, og med kreditt på lommen, kan det også være vanskelig å forholde seg til konsekvensene av dette. Mange kredittkort kommer med lange nedbetalingsordninger, noe som vanskeliggjør en ordinær budsjettering frem i tid, slik at man ikke alltid har oversikten over den økonomiske situasjonen den dagen regningen faller ned i postkassen og skal betales.

Kredittkort har også fordeler

Er man derimot av den relativt oppegående typen, kan et kredittkort derimot være til stor hjelp, selv for en student, og fordelene er rimelig mange, bare man forstår å bruke dem riktig. Hvis man for eksempel hele tiden holder styr på hva man allerede har på konto, og vet hva man til enhver tid har å rutte med, kan nemlig et kredittkort være svært så lønnsomt. Blant annet får man automatisk gratis reiseforsikring hvis man kjøper og betaler en reise på kredittkort, man kan være heldig og komme over gode tilbud man kan spare mange penger på, men som man normalt ikke ville kunne spare opp til, og ofte kan det være andre tilbud forbundet med bruk av kredittkort. Gjerne i form av rabatter på drivstoff eller andre ting, fra leverandører som kortutsteder har avtaler med.