Hvorfor trenger studenter kredittkort?

Et spørsmål mange stiller seg når det gjelder studenter og kredittkort er gjerne hvorvidt de trenger et eller ikke. Svarene på dette er sikkert like mange som antall spørsmål som stilles, men i grove trekk kan de sorteres i to kategorier, ja, og nei. Du kan se to gode kort for studenter her.

Ikke bare bra?

En av de største motforestillingene mot at studenter skal ha kredittkort er selvfølgelig den at en mulig allerede skrøpelig økonomi kanskje ikke blir særlig mye bedre ved at den innvilges kreditt, og en student som kanskje er i ferd med å bli voksen og å lære å stå på egne ben, vil kanskje ha problemer med å håndtere det ansvaret det tross alt innebærer å inneha et kredittkort. Å både oppta studielån og forbruksgjeld kan bli i overkant overveldende, selv for den mest selvdisiplinerte, og heller påføre studenten unødvendige langsiktige gjeldsproblemer.

Også fordeler med kredittkort

På den andre siden er det mye som taler for at studenter bør inneha minst ett kredittkort, og det er alle de fordelene som gjerne følger med et slikt. Blant annet har de fleste kredittkort i dag en eller flere former for forsikringer tilknyttet, spesielt reiseforsikringer, noe som kan komme en uteboende student til gode.

Gratis forsikringer

Mange studenter har kollektive forsikringsordninger gjennom skolen de går på, men ved eventuelle reiser mellom studiested og hjemsted, har de tradisjonelt ingen forsikringer. Dette må de ordne selv, noe som ofte går i glemmeboken, og ikke dukker opp i tankene før det er for sent. Ved å betale eventuelle reiser med kredittkort, er reiseforsikring som oftest inkludert i tjenesten, og studentene kan trygt reise rundt uten å tenke på annet enn å betale regningen når den dukker opp.