Vipps opplever sterk økning

I Norge har Vipps virkelig slått an. Det viser seg, at koronaen også endrer måten vi handler på. Vipps opplyser på sine nettsider det er en økning på hele 45%, i forhold til samme periode I fjor. De tok for seg antall ganger vi vippset i juli 2019 og juli 2020, og tallene overrasker kanskje ikke, men er ikke desto mindre oppsiktsvekkende. 

Nordmenn valgte ferie på norsk i år 

En god forklaring på denne dramatiske økningen, er naturlig nok at vi også har endret ferievanene – om det blir varig gjenstår å se. Siden nordmenn velger å legge ferien hjemme, vil dette også øke antall tilfeller av Vipps(ing) må vi anta. 

En annen forklaring, er at flere bedrifter har hevet seg på “vipps-bølgen” og det er hele 5.000 nye bedrifter dette gjelder. Det er ikke en ubetydelig økning.  

I kombinasjon, er det flere norske feriesteder, som campingplasser hvor utlendinger tradisjonelt har hatt mye av markedet. Men siden flere nordmenn valgte ferie på norsk i år, er det også et større behov for de næringsdrivende å kunne tilby kontaktløs betaling. 

Vi bruker Vipps mer og mer ute 

Bare i kategorien “mat og drikke på restaurant” er det en økning på 138% fra året før, noe som sier sitt. Tallene brer over alle segmenter, og det er overraskende økningen er såpass stor, all den tid barer og nattklubber har lukket tidligere i år.  

Videre, er det også en vill økning i andre bransjer. Sportsutstyr, snekkertjenester, turisthytter og parkering økte også veldig mye. 

Noen kommuner stiger mer enn andre 

Populariteten til Vipps er stigende landet over, men noen kommuner stikker seg ut mer enn andre. Agder, Nordland, Møre og Romsdal og Vestfold, har alle kommunene en sterk vekst. Vipps gleder seg nok over dette og det er også gode nyheter for befolkningen generelt. Kontaktløse betalingsmetoder forhindrer smitte (les mer om dette her) og du kan betale kontaktløst på flere måter. De fleste betalingskort og kredittkort er også kontaktløse.

Hvordan du får Vipps

Hvis du vil hive deg på bølgen, er det ganske så enkelt å få deg Vipps. Du skal bare gjøre følgende:

  1. Last Vipps-appen fra App Store (iPhone) eller Google Play (Android).
  2. Når denne er installert kan du åpne Vipps.
  3. Velg Registrer deg
  4. Følg stegene i appen

For å komme videre med registreringen må du ha BankID på mobil, mobilnummer, VISA eller MasterCard og norsk bankkonto.

Vipps så er du i gang!