Slik velger du riktig kredittkort

Hvordan vet man hvilket kredittkort som er det riktige valget for en selv? Jo, man behøver bare å spørre seg selv ett spørsmål – og det er hva man skal bruke kortet til. For de ulike kredittkortene på det norske markedet har forskjellige bruksområder, og da gjelder det å fine et kort tilpasset ens egen bruk.

Bonuser, gebyrfrihet eller reiseforsikring?

Så man bør altså finne seg et kredittkort der man kan utnytte alle fordelene. Hva skal man for eksempel med et bonus-kort dersom man aldri skal utnytte de kjøpsbonusene som kortet har? Eller hva trenger man reiseforsikring til dersom man aldri reiser utenlands eller bruker kredittkortet til den slags? På denne måten er det enkelt å finne et kredittkort som passer best til din egen bruk, siden alle kort på markedet har sine sterke og svake punkter. Kanskje finner du ut at du trenger flere kort slik at du får dratt nytte av absolutt alle fordelene slike kort bringer med seg.

De fleste kort er gratis

Det er en gammel myte at kredittkort er svindyre og dårlige. De fleste kort som finnes i dag koster ikke noe å eie, og koster heller ikke noe å bruke. Faktisk har de fordeler som at man kan utsette betalingen i nesten to måneder uten å verken betale renter eller gebyrer, slik at det er massevis av fordeler med de moderne kredittkortene.