Hvordan bli en kløpper innenfor finans

Det er flere som går med en drøm om å investere pengene sine, i or som kan gi enda mere penger. Men, det er lettere sagt enn gjort, fordi fallgruvene er mange og det er ingen garantier for at du sitter igjen med mer penger enn da du startet – uansett hvor dreven du er til å investere. Det er ikke dermed sagt du ikke har en sjanse. I det seneste stykke tid er det flere eksempler på personer som har startet ut i det små og som i dag sitter med millioner av kroner i avkastning. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan bli bedre til å ta kvalifiserte valg og ikke minst tilegne viten.

Følg med på hva som skjer i verden

Uten kunnskap om hva du skal investere i, vil du famle i blinde. Du kan være heldig og treffe på en investering, men det er ikke en strategi du burde legge deg på, fordi her er fallhøyden ofte stor og investerings tap kan skje raskt.

Som hovedregel bør du sette deg inn i alle investeringsobjekter du vil investere i, noe som gjelder alt. Uansett,om det er snakk om råvarer, aksjer, valuta eller, for den saks skyld, eiendom og andre fysiske objekter.

Vurder en utdannelse

Hvis du er frisk på en utdannelse innen faget, vil du få all teoretisk viten, som igjen gir deg verktøy til å lykkes. Til å begynne med kan du også jobbe for andre, før du eventuelt investerer for deg selv. Finn stillinger innenfor finans, som gir deg en pekepinn på hva som forventes, og få drømmen til å gå i oppfyllelse.

En jobb innenfor finans er ofte godt betalt, noe som kan gi deg muligheten til å spare opp penger, som du igjen kan investere når du eventuelt velger å gå videre med dette.

Bli selvlært

Investering kan være lukrativt for noen – i hvertfall for de som har teften for gode investeringsmuligheter. Det er mange gode eksempler på dette i mediebildet, hvor første investeringssum var en tusenlapp og som senere ble til millioner. Du skal nok ikke regne med en slik suksess, men på den andre siden må du nok også belage deg på å ha tro på deg selv og satse, for å tjene penger.

Les bøker

Mange bøker er laget om investering. Nå mener vi ikke du skal lese bøker som lover deg å bli millionær i løpet av kort tid, men heller bøker om de instrumentene du eventuelt skal benytte deg av. Det kan eksempelvis være en stoor fordel å vite hva P/E, hedge, gearing og alle de andre begrepene er. Det gjør deg i hvertfall bedre rustet til å forstå hva du gjør, når du investerer, og burde være et minimum for de aller fleste.

På den andre siden, er det heller ikke ugunstig å lese seg opp på diverse investeringsstrategier.

Når du investerer penger i noe, er det lurt å kalkulere risiko, og være vel vitende, om at det kan gå galt. Selv de “sikreste” investeringsobjektene kan vise seg å gå dunken, noe det dessverre er mange gode eksempler på også.