Få hjelp av en låneformidler

En låneformidler er et relativt nytt begrep i Norge. Dette er en tjeneste som kan hjelpe deg med å sende ut flere søknader samtidig. Tjenesten er så å si alltid gratis, og et godt alternativ til å gjøre den samme jobben selv. På samme måte som Lån Penger er en sammenligningstjeneste, er en låneformidler det samme på steroider. Låneformidlere går under andre navn også, som finansagenter, men prinsippet er det samme.

Hva er en låneformidler?

En låneformidler lar deg fylle ut ett enkelt søknadsskjema, som så sendes ut til x antall banker (avhengig av hvor mange den aktuelle låneformidleren har samarbeid med) og lar så bankene «konkurrere» om å få deg som kunde. Denne tjeneste forenkler hele søknadsprosessen for deg, noe som både er tidsbesparende og kan gi deg flere tilbud å velge mellom. På denne måten er de mulig å velge den laveste renten, av alle bankene som du får tilbud fra.

Hva skal du se etter?

Når du skal velge en låneformidler, kan det være lurt å velge en med mange samarbeidspartnere. Årsaken til dette er ganske enkel – du får sendt ut søknaden din til flere banker. Det er ikke dermed sagt, at de minste selskapene ikke gjør en god jobb, kanskje snarere tvert imot. Du kan alltids sende ut søknaden din gjennom flere låneformidlere uansett.

AXO Finans er et godt alternativ, som har 20 samarbeidende banker, noe som er det største i Norge på skrivende tidspunkt.

Hva er kravene til søke gjennom en låneformidler?

Hvilke krav som gjelder, er helt avhengig av bankene låneformidleren kontakter. Det er ikke låneformidleren som godkjenner lånesøknaden, men banken, og det betyr at kravene er ulike, fra bank til bank. Men, du kan sammenligne låneformidlere, på våre nettsider, og se hva minimumskravene er til en lånesøknad. Du kan søke forbrukslån med nedbetaling i inntil 5 år og refinansiering i inntil 15 år.

Koster det noe?

Det koster, som regel, null og niks å sende søknaden din ved hjelp av en låneformidler. Det de tjener penger på, er om du får innvilget et lån. Ikke så ulikt om du kjøper flybilletter på Finn.no. Nå skal vi ikke være for bastante, fordi det kan godt være det eksisterer noen der ute, men ikke noen vi har hørt om i hvert fall.

Når får jeg svar?

Hvor lang tid det tar før du får svar. Er helt avhengig av bankene. Du vil løpende få beskjed når et nytt lånetilbud er på trappene. Derfor, ikke hopp på første og beste tilbud – hvis det ikke er det beste tilbudet da.