Bitcoin som investering

Bitcoin er den største kryptovalutaen på markeder, og det er like mange kritikere som profeter – kan man i hvert fall tenke. Vi skal se på hvorfor Bitcoin er så populært og hvordan fremtiden kan se ut. Og hvilke muligheter åpner såkalt p2p-teknologi for?

Bitcoin – tok verden med storm

Bitcoin er en virtuell valuta som ble skapt i 2009. Tanken bak, var å skape en digital valuta som er desentralisert og kan brukes på tvers av landegrenser. Skaperen skal visstnok være en Satoshi Nakamoto, men dette er et alias og den ekte identiteten er ikke kjent. Bitcoin gjør det mulig å foreta en transaksjon uten å bruke ditt virkelige navn, og alle transaksjoner blir godkjent av alle andre brukere, noe gjør det sikkert å bruke denne valutaen. Det er en komplisert affære å forklare kryptovaluta generelt, og bitcoin spesielt, så vi vil heller anbefale deg å lese mer og temaet hos Aksjebloggen. Vi kan oppsummere det slik: Bitcoin er en ny digital valuta som baseres på datakommunikasjon mellom flere parter, og er en digital revolusjon.

Hvordan kan fremtiden se ut?

Skal vi tro ekspertene vil fremtiden være dominert av kryptoteknologi, ikke bare innfor digital bank, men også innenfor andre deler av samfunnet. Blokkjedeteknologi kan brukes til så mangt, og det er i prinsippet ikke grenser for hva denne teknologien kan brukes til.

Vi kan se for oss en fremtid hvor blokkjeder brukes til å styre alt fra trafikklys, digitale vitnemål og kontrakter.

Selve blokkjedeteknologien er det ikke bare bitcoin som bruker, det er mange andre typer digitale valutaer som er laget med samme teknologi eller ulik teknologi. Bitcoin var også den første digitale valutaen. I ettertid er det kommet hundrevis, om ikke tusenvis, av andre digitale valutaer på markdet, hvor noen rett og slett er svindel, mens andre er bedre utgaver.

Bitcoin som investering

Mange har tjent seg styrtende rike på bitcoin, og andre kyptovalutaer, og toppen er sannsynligvis ikke nådd. Nå er det mange såkalte eksperter der ute som mener at toppen er av skyhøye proporsjoner, mens andre er mer nøkterne i sine forutsigelser.

Skal du investere i bitcoin eller andre lignende valutaer, er det smart å lese seg opp på hva dette faktisk innebærer. Fallhøyden kan være stor, og det er allerede vært flere kriser innenfor denne typen investering. Bitcoin er for øvrig uregulert, noe som er i kjernen til det hele, og av den grunn er risikoen betydelig høyere enn ved eksempelvis aksjeinvestering eller konvensjonell valutahandel.