Alternativer til å låne penger

Selv om det kan være fristende å låne penger, er det ikke sikkert det er nødvendig. Dette utgangspunktet er helt individuelt, men det kan ikke være tvil om at noen ganger låner vi mer enn vi strengt tatt har behov for – derav navnet forbrukslån. I denne artikkelen skal vi se på andre måter du kan få en mer romslig økonomi på, som ikke innebærer du behøver å låne – i hvert fall ikke mer enn du allerede har i lån.

Tjene mer penger

Denne kan virke opplagt, men det er ikke alle som tenker p de kan jobbe ekstra der de allerede er ansatt, eller enda bedre – starte opp for seg selv. Det er mange måter å tjene penger på, og da tenker vi spesielt på nettbaserte løsninger. Dette er typiske jobber hvor du kan jobbe hjemmefra, så lenge du har tilgang til internett og har en datamaskin. Hvilke typer jobber du kan tjene penger på, er helt avhengig av hvilke ferdigheter du har. Vi vil anbefale deg å se på nettsiden tjenpengeronline.no for mer informasjon om dette.

Spare med det du har

Et forbrukslån gir deg en utbetaling her og nå, men hvorfor ikke spare pengene heller? Dette tar lengre tid, men i siste ende kan du spare tusenvis av kroner, avhengig av hvor mye, og hvor lenge du sparer.Det er ikke nødvendigvis så vanlig.

VI kan ihvertfall si, at hvis du ikke har romslig nok økonomi til å legge av en tilsvarende sum i måneden, som du uansett ville ha gjort om du skulle ha lånt pengene så er det heller ikke noen vits i å låne penger. Da får du fort problemer med nedbetalingen.

Redusere forbruket

Ved å redusere forbruket kan du spare penger hver eneste dag. Dette handler om valg, fordi det er en velkjent problemstilling at vi spiser ute, kjøper kaffe på kiosken og ellers kjøper for små beløp. så i tur fort blir til mange tusen over e helt år. Hvis du eksempelvis kjøper en kopp kaffe m.m. til bare en femtilapp om dagen, er det snakk om 15-20.000 kroner i løpet av et helt år – tenk på det!

Refinansiere

Andre igjen har allerede lån, og vil låne enda mer – gjerne for å betjene kortsiktig gjeld. Da havner du fort i en nedadgående spiral, hvor det fort går galt. Er du i en slik situasjon, er det tilrådelig å se på muligheten for å refinansiere. Dette er mest aktuelt for de som har fast eiendom, som de kan stille som sikkerhet, men det er enkelte banker hvor du kan få refinansiering uten sikkerhet.

En refinansiering kan spare deg for mange unødvendige termingebyrer osv., som fort koster mye, om du har flere smålån og kredittkort du betaler på.

Det er mange alternativer til å låne penger, og du skal tenke deg nøye om før du låner. Et forbrukslån kan binde deg opp i flere år. før du blir ferdig med det og det kan være bittersøtt å låne noen titalls tusen, som du bruker på relativt kort tid, og så har du en årelang nedbetalingstid etter dette.