Digifinans

Digifinans

lån på 65.000 kr. tilbakebetalingstid 5 år, månedsgebyr 45 kr. i faktureringsgebyr og 950 kr. i etableringsgebyr. Den totale kostnaden for lånet er da 93.730 kr

Søk her

Refinansiering av forbrukslån

Forbrukslån er et type lån for enkeltpersoner der det er mulig å bruke beløpet akkurat som du vil. Ofte vil man ta opp et forbrukslån for å finansiere forbruk, som for eksempel en ferietur eller ny oppvaskmaskin. Innenfor lånekategorien forbrukslån er det flere underkategorier som ligner på de andre forbrukslånene, men med varierende vilkår.

Mange mennesker har flere forbrukslån, og da kan det være en god idé å få til en refinansiering av lånene, slik at man får samlet det hele i ett lån.

Forbrukslån og refinansiering i forskjellige prisklasser

Som med de fleste produkter og tjenester der det finnes alternativer, er det både dyre og billigere løsninger. Det samme gjelder markedet for forbrukslån og refinansiering, og noen vil være dyrere enn andre.

Når du skal låne penger eller søke om refinansiering, så er det viktig at du benytter deg av en god sammenligningstjeneste. En slik sammenligningstjeneste kan du finne akkurat her, og siden gir deg en god oversikt over de forskjellige tilbudene. Tjenesten er selvfølgelig gratis, og du forplikter deg overhodet ikke til noen ting før du underskriver en refinansieringsavtale eller låneavtale. Dermed kan du gå nøye igjennom de forskjellige tilbudene i ro og mak, og finne det som passer best for deg.

Lån fra LoanScouter.com/no: Zmarta – Beløp: 65 000 kr o/5 år. Effektiv rente: 16,6%. Etableringsgebyr: 950 kr. Termingebyr: 45 kr. Totalt: 93 730 kr.

Husk å betale avdrag i tide

Forbrukslån er egnet til kortsiktig finansiering, og ikke til store og langsiktige investering som for eksempel leilighet- og huskjøp. Forbrukslån brukes typisk til ferie, en ny datamaskin eller andre forbruksvarer, og ofte dreier det seg om mindre beløp.

Som regel betaler man månedlige avdrag på lånet, noe det er viktig å overholde. Du skal derfor være helt sikker på at du er i stand til å betale disse avdragene hver måned til lånet er betalt tilbake før du underskriver låneavtalen. Hvis du ikke klarer å betale avdragene i tide, vil lånet bli betydelig dyrere. Før du tar et forbrukslån, bør du derfor lage et budsjett, slik at du har fullstendig oversikt over hvor mange penger du har å rutte med om måneden.

Hvis du har flere forbrukslån, kan du søke om refinansiering av lånene. På den måten kan du samle alle lånene til et større lån, og dermed slippe for å betale avgifter og gebyrer på flere lån samtidig.

Slik setter du opp et budsjett

Opplever du at pengene dine forsvinner uten at du vet hvor de blir av? Da kan det være lurt å lage et budsjett. Et budsjett gir deg en oversikt over økonomien din, slik at du vet hvor mye penger du har tilgjengelig.

Lag alltid budsjettet ditt minst et år inn i fremtiden

Når du lager et budsjett bør du som minimum lage et som gjelder for et år frem. Årsaken til at du bør se et år frem i tid, er at det som regel er noen måneder i året hvor utgiftene og inntektene dine er høyere eller lavere. Det kan for eksempel være i julemåneden og i mai når du får feriepengene dine. Det er heller ikke alle utgiftene som er månedlige, som for eksempel forsikringer, strøm og lisens til NRK. Det er viktig å ta hensyn til alle disse tingene, og budsjettet ditt bør derfor alltid se et år frem i tid.

Et godt tips er å være logget på når du lager et budsjett. Her kan du nemlig enkelt få en oversikt over de faste utgiftene, i tillegg til å se hvor mye du bruker på «unødvendige» ting som lørdagsgodt, vin, cafébesøk og kinobilletter.
Få en oversikt over dine faste utgifter
De faste utgiftene er utgiftene du vet du har, som for eksempel:

 • Husleie
 • Vann, varme og strøm
 • Ulike abonnementer
 • Internett, mobil, TV
 • Diverse lånHusk å ta hensyn til utgiftene som ikke betales hver måned. Her er det viktig at du legger penger til side hver måned, slik at du ikke får problemer når kvartalsregningene skal betales.
  Få oversikt over inntektene dine
  Når du har skrevet inn alle utgiftene for hver måned, er det på tide å få en oversikt over inntekten din. Sørg for at du inkluderer alle inntektene dine, som:

· Lønn, bonus, feriepenger, offentlige tjenester som bostøtte osv.
· Studielån, pensjon, dagpenger m.m.

Husk å ta hensyn til varierende inntekter per måned.

Dine variable utgifter

De variable utgiftene er ofte de som gir folk problemer og samtidig hvor mesteparten av pengene forsvinner ut av kassen. Tenk nøye slik at du får dem alle:

 • Mat
 • Gaver
 • Tannlege
 • Frisør
 • Kjæledyr
 • Diverse

Det kan være vanskelig å definere de variable utgiftene på forhånd. For å ikke bli overrasket, kan det være en god idé å legge til side litt mer enn du behøver.

Ha en uforutsett utgiftsbuffer

De uforutsette utgiftene er utgiftene som kan oppstå plutselig. Det kan for eksempel være at datamaskinen krasjer, eller at bilen plutselig streiker. En god tommelfingerregel er å alltid ha en nettolønn igjen på kontoen som du kan bruke i nødstilfeller.

Oppdater budsjettet ditt månedlig

Det er alltid lurt å oppdatere budsjettet regelmessig, gjerne en gang i måneden. Når du oppdaterer budsjettet ditt, kan det være smart å legge til en måned, slik at du alltid har oversikt et år fremover.

Sånn finner du det riktige lånet

finne beste lån

Det å ta opp et lån er ikke noen liten beslutning, og det å ha realistiske mål, og et budsjett som både har rom for drømmer og en hverdag full av alt det som virkelig betyr noe, er veien frem. Her får du vite litt mer om hvordan du finner frem til det lånet som potensielt er riktig for deg. Sett opp et budsjett Noe av det aller første man … Les mer

Hvorfor kjøpe ethereum?

kjøpe ethereum

Det er ikke bare Bitcoin som man kan spekulere på. Siden Bitcoin så dagen lys i 2008-2009, har det blitt opprettet mange flere kryptovalutaer som er lik BTC. Hadde man investert bare $ 5000 i Ethereum i begynnelsen av året, ville investeringen vært verdt mer enn $ 22.360 fra 28. august. Navnet på nettverket går langt utover riket for å gjøre en-dimensjonale pengeoverføringer som Bitcoin eller til og med smarte … Les mer

Hvordan Betale Ned på Lånet Hvis Fristene Går?

Nesten alle voksne står overfor en situasjon når du trenger å ta et lån. Dessverre blir lånet ikke alltid nedbetalt i tide. Hvis løpetiden er utløpt, er det enda vanskeligere å betale ned gjelden på grunn av den høye renten. Noen er desperate i slike tilfeller, andre leter etter en mulighet til raskt å tjene og betale tilbake lånet. Gjeldshandlingsplan Til å begynne med bør du finne ut det eksakte … Les mer

Slik beregner du prisen av lånet

beregne lån

Det er mange som ender opp med å søke om lån en gang i livet sitt. Dette er helt normalt og skjer ofte når man skal kjøpe bil, båt eller hus. Noen synes det kan virke skremmende å søke om lån, men det er i utgangspunktet helt ufarlig dersom du er klar over vilkår og pris på lånet. En god måte å finne ut dette på er med en lånekalkulator, … Les mer

Få bedre privatøkonomi

Det er mange grunner at vi trenger å ta opp et lån, enten det er et forbrukslån, et billån eller et lån til en leilighet eller til hus. Noen ganger handler det om at vi trenger mye mer penger til noe enn det vi har, og noen ganger handler det om at vi har noe, men trenger hjelp til det siste, og noen ganger handler det om at vi ikke … Les mer

Hvordan finner du det billigste forbrukslånet?

Det å ta opp et forbrukslån eller å låne penger, kan for mange være grenseoverskridende. Noen ganger kan det være en nødvendig, for eksempel hvis det har oppstått uforutsette hendelser i livet ditt. Dette kan være et hull i taket som må repareres, eller at du trenger økonomisk hjelp til å pusse opp kjelleren hjemme. Uansett hva ditt formål er, kan du alltid ta opp et forbrukslån. I denne artikkelen … Les mer

Teknologien kan hjelpe deg med investeringer

Noen gang tenkt på hvordan teknologien kan gi deg store fordeler når du investerer eller veksler valuta? Ved hjelp av aksjeroboter, apper og annen teknologi, kan du tjene penger på marginer, og gjøre som de profesjonelle daytraderne. Dette er investeringsfond som kommer med en enorm risiko, og du bør sette deg veldig godt inn i hvordan du trader og hva du må være oppmerksom på. Les eventuelt mer på Teknonytt.com … Les mer

De beste stedene å få råd om kryptohandel fra

Kryptovaluta – hvor skal vi begynne? Sjansene for at du har hørt om det er nok veldig store, og media må sies å ha vært på ballen når det gjelder oppturer og nedturer når det gjelder kryptovaluta. Noe det må sies at det har vært mange av. Selv om du mest sannsynlig har hørt om kryptovaluta, er det ikke nødvendigvis en selvfølge at du vet hvordan kryptovaluta fungerer, og hvor du … Les mer

Teknologi til å spare

Teknologien er fantastisk. Flere apper kan hjelpe deg med å spare penger og sammenligne lån, noe som kan spare deg for masse penger. Appene er oftest gratis, mens det er andre du må betale penger for. Ny teknologi som dette kan du lese mer om på timepoint.no hvor du også får tips og råd rundt teknologi – kan anbefales! Tenk med omhu før du velger deg papper, fordi det kan … Les mer

Slik finner du økonomiske råd og tips gratis

I dag trenger du ikke lengre besøke kostbare bankfolk, investorer eller forvaltere for å få gode finansielle råd. Ved noen enkel søk på nett, vil du umiddelbart få svar på hva enn du måtte lure på – og det beste er at det ikke trenger å koste deg ei krone! Nettsider, blogger, youtube, sosiale medier – internett florerer av plattformer som ønsker å hjelpe deg med sine økonomiske råd og … Les mer