Aconto

Aconto

Låneeksempel: 65.000/over 5 år, nominell rente 12,86%, effektiv rente 14,18%. Totalt 89.400,- , Kost 21.400,-

Søk her

Refinansiering av forbrukslån

Forbrukslån er et type lån for enkeltpersoner der det er mulig å bruke beløpet akkurat som du vil. Ofte vil man ta opp et forbrukslån for å finansiere forbruk, som for eksempel en ferietur eller ny oppvaskmaskin. Innenfor lånekategorien forbrukslån er det flere underkategorier som ligner på de andre forbrukslånene, men med varierende vilkår.

Mange mennesker har flere forbrukslån, og da kan det være en god idé å få til en refinansiering av lånene, slik at man får samlet det hele i ett lån.

Forbrukslån og refinansiering i forskjellige prisklasser

Som med de fleste produkter og tjenester der det finnes alternativer, er det både dyre og billigere løsninger. Det samme gjelder markedet for forbrukslån og refinansiering, og noen vil være dyrere enn andre.

Når du skal låne penger eller søke om refinansiering, så er det viktig at du benytter deg av en god sammenligningstjeneste. En slik sammenligningstjeneste kan du finne akkurat her, og siden gir deg en god oversikt over de forskjellige tilbudene. Tjenesten er selvfølgelig gratis, og du forplikter deg overhodet ikke til noen ting før du underskriver en refinansieringsavtale eller låneavtale. Dermed kan du gå nøye igjennom de forskjellige tilbudene i ro og mak, og finne det som passer best for deg.

Lån fra LoanScouter.com/no: Zmarta – Beløp: 65 000 kr o/5 år. Effektiv rente: 16,6%. Etableringsgebyr: 950 kr. Termingebyr: 45 kr. Totalt: 93 730 kr.

Husk å betale avdrag i tide

Forbrukslån er egnet til kortsiktig finansiering, og ikke til store og langsiktige investering som for eksempel leilighet- og huskjøp. Forbrukslån brukes typisk til ferie, en ny datamaskin eller andre forbruksvarer, og ofte dreier det seg om mindre beløp.

Som regel betaler man månedlige avdrag på lånet, noe det er viktig å overholde. Du skal derfor være helt sikker på at du er i stand til å betale disse avdragene hver måned til lånet er betalt tilbake før du underskriver låneavtalen. Hvis du ikke klarer å betale avdragene i tide, vil lånet bli betydelig dyrere. Før du tar et forbrukslån, bør du derfor lage et budsjett, slik at du har fullstendig oversikt over hvor mange penger du har å rutte med om måneden.

Hvis du har flere forbrukslån, kan du søke om refinansiering av lånene. På den måten kan du samle alle lånene til et større lån, og dermed slippe for å betale avgifter og gebyrer på flere lån samtidig.

Slik setter du opp et budsjett

Opplever du at pengene dine forsvinner uten at du vet hvor de blir av? Da kan det være lurt å lage et budsjett. Et budsjett gir deg en oversikt over økonomien din, slik at du vet hvor mye penger du har tilgjengelig.

Lag alltid budsjettet ditt minst et år inn i fremtiden

Når du lager et budsjett bør du som minimum lage et som gjelder for et år frem. Årsaken til at du bør se et år frem i tid, er at det som regel er noen måneder i året hvor utgiftene og inntektene dine er høyere eller lavere. Det kan for eksempel være i julemåneden og i mai når du får feriepengene dine. Det er heller ikke alle utgiftene som er månedlige, som for eksempel forsikringer, strøm og lisens til NRK. Det er viktig å ta hensyn til alle disse tingene, og budsjettet ditt bør derfor alltid se et år frem i tid.

Et godt tips er å være logget på når du lager et budsjett. Her kan du nemlig enkelt få en oversikt over de faste utgiftene, i tillegg til å se hvor mye du bruker på «unødvendige» ting som lørdagsgodt, vin, cafébesøk og kinobilletter.
Få en oversikt over dine faste utgifter
De faste utgiftene er utgiftene du vet du har, som for eksempel:

 • Husleie
 • Vann, varme og strøm
 • Ulike abonnementer
 • Internett, mobil, TV
 • Diverse lånHusk å ta hensyn til utgiftene som ikke betales hver måned. Her er det viktig at du legger penger til side hver måned, slik at du ikke får problemer når kvartalsregningene skal betales.
  Få oversikt over inntektene dine
  Når du har skrevet inn alle utgiftene for hver måned, er det på tide å få en oversikt over inntekten din. Sørg for at du inkluderer alle inntektene dine, som:

· Lønn, bonus, feriepenger, offentlige tjenester som bostøtte osv.
· Studielån, pensjon, dagpenger m.m.

Husk å ta hensyn til varierende inntekter per måned.

Dine variable utgifter

De variable utgiftene er ofte de som gir folk problemer og samtidig hvor mesteparten av pengene forsvinner ut av kassen. Tenk nøye slik at du får dem alle:

 • Mat
 • Gaver
 • Tannlege
 • Frisør
 • Kjæledyr
 • Diverse

Det kan være vanskelig å definere de variable utgiftene på forhånd. For å ikke bli overrasket, kan det være en god idé å legge til side litt mer enn du behøver.

Ha en uforutsett utgiftsbuffer

De uforutsette utgiftene er utgiftene som kan oppstå plutselig. Det kan for eksempel være at datamaskinen krasjer, eller at bilen plutselig streiker. En god tommelfingerregel er å alltid ha en nettolønn igjen på kontoen som du kan bruke i nødstilfeller.

Oppdater budsjettet ditt månedlig

Det er alltid lurt å oppdatere budsjettet regelmessig, gjerne en gang i måneden. Når du oppdaterer budsjettet ditt, kan det være smart å legge til en måned, slik at du alltid har oversikt et år fremover.

Hvordan finner du det billigste forbrukslånet?

Det å ta opp et forbrukslån eller å låne penger, kan for mange være grenseoverskridende. Noen ganger kan det være en nødvendig, for eksempel hvis det har oppstått uforutsette hendelser i livet ditt. Dette kan være et hull i taket som må repareres, eller at du trenger økonomisk hjelp til å pusse opp kjelleren hjemme. Uansett hva ditt formål er, kan du alltid ta opp et forbrukslån. I denne artikkelen … Les mer

Teknologien kan hjelpe deg med investeringer

Noen gang tenkt på hvordan teknologien kan gi deg store fordeler når du investerer eller veksler valuta? Ved hjelp av aksjeroboter, apper og annen teknologi, kan du tjene penger på marginer, og gjøre som de profesjonelle daytraderne. Dette er investeringsfond som kommer med en enorm risiko, og du bør sette deg veldig godt inn i hvordan du trader og hva du må være oppmerksom på. Les eventuelt mer på Teknonytt.com … Les mer

De beste stedene å få råd om kryptohandel fra

Kryptovaluta – hvor skal vi begynne? Sjansene for at du har hørt om det er nok veldig store, og media må sies å ha vært på ballen når det gjelder oppturer og nedturer når det gjelder kryptovaluta. Noe det må sies at det har vært mange av. Selv om du mest sannsynlig har hørt om kryptovaluta, er det ikke nødvendigvis en selvfølge at du vet hvordan kryptovaluta fungerer, og hvor du … Les mer

Teknologi til å spare

Teknologien er fantastisk. Flere apper kan hjelpe deg med å spare penger og sammenligne lån, noe som kan spare deg for masse penger. Appene er oftest gratis, mens det er andre du må betale penger for. Ny teknologi som dette kan du lese mer om på timepoint.no hvor du også får tips og råd rundt teknologi – kan anbefales! Tenk med omhu før du velger deg papper, fordi det kan … Les mer

Slik finner du økonomiske råd og tips gratis

I dag trenger du ikke lengre besøke kostbare bankfolk, investorer eller forvaltere for å få gode finansielle råd. Ved noen enkel søk på nett, vil du umiddelbart få svar på hva enn du måtte lure på – og det beste er at det ikke trenger å koste deg ei krone! Nettsider, blogger, youtube, sosiale medier – internett florerer av plattformer som ønsker å hjelpe deg med sine økonomiske råd og … Les mer

Ute etter fine malerier til hjemmet?

Noen ganger er det ingen tvil om at man vil ha det litt finere hjemme. Hva man velger og hvordan man gjør det avhenger naturligvis litt på hva slags smak man har, og hva man spesifikt er ute etter. Et hjem kan innredes på flere forskjellige måter, og det er jo sånn at det avhenger av fantasien, og hva man klarer å se for seg. Små innredningsdetaljer kan utgjøre en … Les mer

Hvordan bli en kløpper innenfor finans

Det er flere som går med en drøm om å investere pengene sine, i or som kan gi enda mere penger. Men, det er lettere sagt enn gjort, fordi fallgruvene er mange og det er ingen garantier for at du sitter igjen med mer penger enn da du startet – uansett hvor dreven du er til å investere. Det er ikke dermed sagt du ikke har en sjanse. I det … Les mer

Låne penger av långivere

Det er mange långivere i Norge hvor du kan låne penger, enten det er til rent forbruk, en reise til utlandet,  eller kanskje det er en bil du ønsker deg. Mulighetene er mange, og det er ikke alltid like lett å vite hvor du finner beste renter og vilkår. Bankene konkurrerer om kundene med det er ikke alle som er like konkurranse bevisste – gode eksempler på dette er de … Les mer

Hva vil nedbetalingstid ha å si for kostnaden?

Når du låner penger, er det definitivt lurt å se på hvor lang nedbetalingstid du skal ha. Ofte, når lengden på lånet skal bestemmes, er det alt for lett å tenke du skal ha rom i økonomien ellers også. dette er selvfølgelig en faktor, og betyr mye for mange, men da er det kanskje ikke så lurt å låne heller, om du må ha lengst mulig nedbetalingstid for å betjene … Les mer

Når er det fornuftig å låne penger?

Du skal ikke alltid ta like lett på å låne penger. Spesielt i disse dager, er økonomien generelt presset i mange husstander, og da er det ofte lett å tenke et forbrukslån er en lett løsning. Ja, noen ganger gir det mening, men andre ganger kan det være lurt å tenke seg om to ganger før du underskriver en lånesøknad og forplikter deg til å betale renter og avdrag, over … Les mer