Digifinans

Digifinans

lån på 65.000 kr. tilbakebetalingstid 5 år, månedsgebyr 45 kr. i faktureringsgebyr og 950 kr. i etableringsgebyr. Den totale kostnaden for lånet er da 93.730 kr

Søk her

Refinansiering av forbrukslån

Forbrukslån er et type lån for enkeltpersoner der det er mulig å bruke beløpet akkurat som du vil. Ofte vil man ta opp et forbrukslån for å finansiere forbruk, som for eksempel en ferietur eller ny oppvaskmaskin. Innenfor lånekategorien forbrukslån er det flere underkategorier som ligner på de andre forbrukslånene, men med varierende vilkår.

Mange mennesker har flere forbrukslån, og da kan det være en god idé å få til en refinansiering av lånene, slik at man får samlet det hele i ett lån.

Forbrukslån og refinansiering i forskjellige prisklasser

Som med de fleste produkter og tjenester der det finnes alternativer, er det både dyre og billigere løsninger. Det samme gjelder markedet for forbrukslån og refinansiering, og noen vil være dyrere enn andre.

Når du skal låne penger eller søke om refinansiering, så er det viktig at du benytter deg av en god sammenligningstjeneste. En slik sammenligningstjeneste kan du finne akkurat her, og siden gir deg en god oversikt over de forskjellige tilbudene. Tjenesten er selvfølgelig gratis, og du forplikter deg overhodet ikke til noen ting før du underskriver en refinansieringsavtale eller låneavtale. Dermed kan du gå nøye igjennom de forskjellige tilbudene i ro og mak, og finne det som passer best for deg.

Lån fra LoanScouter.com/no: Zmarta – Beløp: 65 000 kr o/5 år. Effektiv rente: 16,6%. Etableringsgebyr: 950 kr. Termingebyr: 45 kr. Totalt: 93 730 kr.

Husk å betale avdrag i tide

Forbrukslån er egnet til kortsiktig finansiering, og ikke til store og langsiktige investering som for eksempel leilighet- og huskjøp. Forbrukslån brukes typisk til ferie, en ny datamaskin eller andre forbruksvarer, og ofte dreier det seg om mindre beløp.

Som regel betaler man månedlige avdrag på lånet, noe det er viktig å overholde. Du skal derfor være helt sikker på at du er i stand til å betale disse avdragene hver måned til lånet er betalt tilbake før du underskriver låneavtalen. Hvis du ikke klarer å betale avdragene i tide, vil lånet bli betydelig dyrere. Før du tar et forbrukslån, bør du derfor lage et budsjett, slik at du har fullstendig oversikt over hvor mange penger du har å rutte med om måneden.

Hvis du har flere forbrukslån, kan du søke om refinansiering av lånene. På den måten kan du samle alle lånene til et større lån, og dermed slippe for å betale avgifter og gebyrer på flere lån samtidig.

Slik setter du opp et budsjett

Opplever du at pengene dine forsvinner uten at du vet hvor de blir av? Da kan det være lurt å lage et budsjett. Et budsjett gir deg en oversikt over økonomien din, slik at du vet hvor mye penger du har tilgjengelig.

Lag alltid budsjettet ditt minst et år inn i fremtiden

Når du lager et budsjett bør du som minimum lage et som gjelder for et år frem. Årsaken til at du bør se et år frem i tid, er at det som regel er noen måneder i året hvor utgiftene og inntektene dine er høyere eller lavere. Det kan for eksempel være i julemåneden og i mai når du får feriepengene dine. Det er heller ikke alle utgiftene som er månedlige, som for eksempel forsikringer, strøm og lisens til NRK. Det er viktig å ta hensyn til alle disse tingene, og budsjettet ditt bør derfor alltid se et år frem i tid.

Et godt tips er å være logget på når du lager et budsjett. Her kan du nemlig enkelt få en oversikt over de faste utgiftene, i tillegg til å se hvor mye du bruker på «unødvendige» ting som lørdagsgodt, vin, cafébesøk og kinobilletter.
Få en oversikt over dine faste utgifter
De faste utgiftene er utgiftene du vet du har, som for eksempel:

 • Husleie
 • Vann, varme og strøm
 • Ulike abonnementer
 • Internett, mobil, TV
 • Diverse lånHusk å ta hensyn til utgiftene som ikke betales hver måned. Her er det viktig at du legger penger til side hver måned, slik at du ikke får problemer når kvartalsregningene skal betales.
  Få oversikt over inntektene dine
  Når du har skrevet inn alle utgiftene for hver måned, er det på tide å få en oversikt over inntekten din. Sørg for at du inkluderer alle inntektene dine, som:

· Lønn, bonus, feriepenger, offentlige tjenester som bostøtte osv.
· Studielån, pensjon, dagpenger m.m.

Husk å ta hensyn til varierende inntekter per måned.

Dine variable utgifter

De variable utgiftene er ofte de som gir folk problemer og samtidig hvor mesteparten av pengene forsvinner ut av kassen. Tenk nøye slik at du får dem alle:

 • Mat
 • Gaver
 • Tannlege
 • Frisør
 • Kjæledyr
 • Diverse

Det kan være vanskelig å definere de variable utgiftene på forhånd. For å ikke bli overrasket, kan det være en god idé å legge til side litt mer enn du behøver.

Ha en uforutsett utgiftsbuffer

De uforutsette utgiftene er utgiftene som kan oppstå plutselig. Det kan for eksempel være at datamaskinen krasjer, eller at bilen plutselig streiker. En god tommelfingerregel er å alltid ha en nettolønn igjen på kontoen som du kan bruke i nødstilfeller.

Oppdater budsjettet ditt månedlig

Det er alltid lurt å oppdatere budsjettet regelmessig, gjerne en gang i måneden. Når du oppdaterer budsjettet ditt, kan det være smart å legge til en måned, slik at du alltid har oversikt et år fremover.

Tre situasjoner der det kan være lurt å ta opp lån uten sikkerhet

ta opp lån uten sikkerhet

I noen situasjoner kan det være nødvendig og lurt å ta opp et lån uten sikkerhet. Dette kan for eksempel være hvis du plutselig trenger penger til en ny vaskemaskin eller andre uforutsette utgifter. Før du tar opp et slikt lån er det imidlertid svært viktig å være sikker på at du kan betjene det. Ta kun opp lån uten sikkerhet hvis du har fast inntekt og økonomi til å … Les mer

Er det verdt det å kjøpe en elbil?

Er det verdt det å kjøpe en elbil?

Elbiler blir mer og mer populære, ettersom folk blir mer bevisste på fordelene de tilbyr. Men er det verdt det å kjøpe en elbil? Det avhenger av en rekke faktorer, inkludert kjørevanene dine og kostnadene for elektriske kjøretøy sammenlignet med tradisjonelle bensindrevne biler. I dette blogginnlegget skal vi ta en titt på fordeler og ulemper med elbiler. Slik kan du ta en informert avgjørelse om du skal investere i en … Les mer

Få lån raskt med ny teknologi

Få lån raskt med ny teknologi

Vi alle har gode og dårlig tider så lenge vi lever. Det er ingen mennesker som går gjennom livet uten å oppleve både oppturer og nedturer, uansett hvilke klasse man tilhører. Både fattige, folk med vanlig økonomi og rike opplever dette. Eneste som skiller de rike menneskene fra de vanlige og de fattige, er at de stort sett ikke trenger å oppleve økonomiske nedturer like mange ganger. Men til gjengjeld … Les mer

Internett – en moderne gullgruve?

Internett – en moderne gullgruve?

Drømmen om rikdom har eksistert i mennesker siden tidenes morgen, og da gjerne å bli rik på kort tid. Det er ikke mer enn den ene, unike ideen som skal til, som kan føre til et produkt eller en tjeneste alle vil ha. Selv om de fleste som leter etter snarveien til rikdom feiler, finnes det uendelige muligheter for å tjene penger på internett – og mange har lykkes. Siden … Les mer

Kryptovaluta – framtidens betalingsmiddel?

kryptovaluta etherum bitcoin

Konseptet om å bruke penger som byttemiddel har eksistert i tusenvis av år. Selv om ideen med valuta i seg selv er ganske genial, og gjorde kjøp og salg veldig enkelt, er det smått utrolig at hele verden sakte, men sikkert ble enige om å bruke penger som betalingsmiddel – myntene og sedlene i seg selv har jo nesten ingen verdi. Derfor er det enda mer smått utrolig at kryptovaluta … Les mer

God personlig økonomi

God personlig økonomi

Personlig økonomi er aktuelt for oss alle, uansett hvor mye tid og krefter man velger å legge på det. For noen kommer en god personlig økonomi helt naturlig, og regnskapet går knirkefritt opp uten at de engang behøver å tenke på hva de bruker pengene på. For andre er det en evig kamp, der inntektene så vidt dekker utgiftene fra måned til måned. Økonomi er ikke bare lett, og det … Les mer

Invester og tjen penger på nett

Invester og tjen penger på nett

Når det kommer til investeringsverdenen, er du sannsynligvis ute etter å tjene penger raskt eller spare til fremtiden. Noen ganger innen samme dag. Selv om det kan være vanskelig å finne disse investeringene, er det noen andre alternativer hvis du vil tjene penger daglig. Når du investerer pengene dine, er det viktig å vurdere risikoen som er involvert, spesielt for noen av de mer spekulative investeringsstrategiene. Du bør også vurdere … Les mer

Sånn finner du det riktige lånet

finne beste lån

Det å ta opp et lån er ikke noen liten beslutning, og det å ha realistiske mål, og et budsjett som både har rom for drømmer og en hverdag full av alt det som virkelig betyr noe, er veien frem. Her får du vite litt mer om hvordan du finner frem til det lånet som potensielt er riktig for deg. Sett opp et budsjett Noe av det aller første man … Les mer

Hvorfor kjøpe ethereum?

kjøpe ethereum

Det er ikke bare Bitcoin som man kan spekulere på. Siden Bitcoin så dagen lys i 2008-2009, har det blitt opprettet mange flere kryptovalutaer som er lik BTC. Hadde man investert bare $ 5000 i Ethereum i begynnelsen av året, ville investeringen vært verdt mer enn $ 22.360 fra 28. august. Navnet på nettverket går langt utover riket for å gjøre en-dimensjonale pengeoverføringer som Bitcoin eller til og med smarte … Les mer

Hvordan Betale Ned på Lånet Hvis Fristene Går?

Nesten alle voksne står overfor en situasjon når du trenger å ta et lån. Dessverre blir lånet ikke alltid nedbetalt i tide. Hvis løpetiden er utløpt, er det enda vanskeligere å betale ned gjelden på grunn av den høye renten. Noen er desperate i slike tilfeller, andre leter etter en mulighet til raskt å tjene og betale tilbake lånet. Gjeldshandlingsplan Til å begynne med bør du finne ut det eksakte … Les mer