Cashback

Cashback er et begrep som dekker over mer enn bare bruk av kredittkort, og tilbys ofte av nettbutikker, i tillegg til kredittkort. Cashback betyr helt enkelt penger tilbake, at du får igjen en prosentandel av kjøpet, når du handler. Når vi ser begrepet brukt sammen med kredittkort, er det på samme måte. Kredittkortet brukes til å kjøpe noe, i fastsatte kategorier, og deler av beløpet tilbakeføres. Dette er brukt i markedsføringsøyemed, for å stimulere bruk av kredittkortet.

Cashback fordel

Cashback er en god – og stor – fordel, fordi majoriteten av kredittkortinnehavere bruker kredittkortet til shopping, dagligvarer, og ellers i den dagligdagse handelen. Noen kredittkortutstedere tilbyr veldig gode cashback- avtaler, som gir penger tilbake ved kjøp av drivstoff, shopping, dagligvarer, flyreiser, tjenester og mye mer. Cashback er veldig utbredt i USA og andre land, hvor omtrent alle kredittkort tilbyr dette, og vi ser samme trenden hjemme på disse trakter.

Cashback kredittkort

Nesten alle kredittkort på markedet tilbyr cashback. Eksempelvis gir Bank Norwegian Kredittkort, 365Direkte Kredittkort og Remember Kredittkort, alle gode cashback-fordeler, hvor noen gir bedre fordeler til drivstoff, reise eller shopping. Derfor, kan det være en god ide å ha flere kredittkort.

Her er det typisk 1-2% på enkelte nisjer, som i dagligvarehandel eller ved kjøp av reiser, for eksempel. Sjekk hvilke fordeler du har i kredittkortet før du går i gang.

Kredittkort til reise

Kredittkort til shopping

Kredittkort til studenter

Spar mest mulig penger

For å få mest mulig ut av cashback-fordelene, er det lurt å få nedbetalt benyttet kreditt så fort som mulig. Flere kredittkortselskaper gir muligheten for renteutsettelse og gebyrfri bruk av kortet, noe som gjør det mulig å få cashback uten at det behøver å koste deg ekstra (i hvert fall ikke så mye, avhengig av hvilket kort du har), men så fort den rentefrie perioden utløper vil det påløpe renter og gebyrer. Så ha sunt kort-vett. Kortselskapene gir cashback og renteutsettelser, fordi de vil at kortet skal benyttes oftere og tjene penger på det i siste ende.