Båt-lån

Båt-lån er en type sikret eller usikret lån til båt. Du kan få denne typen lån hos en ordinær bank eller i en kredittbank, men det er som regel store forskjeller i krav til egenkapital og dermed hvor høy rente du får på lånet.

Et båt-lån hvor du stiller med egenkapital (typisk 20% av lånesummen) vil gi deg en betydelig lavere rente enn du vil få ved et usikret båt-lån. Har du ikke mulighet til å legge inn i boliglånet, få et båt-lån i banken din eller andre måter, har du som regel ikke så mange alternativer tilbake.

Båt-lån med egenkapital

Et båt-lån med egenkapital kan du for eksempel få fra Nordea Bank. De har et krav til egenkapital på 20% av kjøpesummen og en del andre krav avhengig av type båt og størrelse på den. Videre er det krav til kaskoforsikring og en del andre punkter.

Forbrukslån til båt

En annen type båt lån er forbrukslån. Dette er en usikret tilgang hvor det ikke stilles noen krav til egenkapital, men du skal oppfylle enkelte andre krav til søker. Et eksempel på en kredittbank som tilbyr denne typen lån er yA Bank. De kan tilby båt-lån uten sikkerhet. Her får du typisk lånet utbetalt før du kjøper båten og du står mye friere til type, lengde og annet av relevans. Det er heller ikke et krav til skipspant, som noen ordinære banker opererer med.

Andre eksempler på kredittbanker som tilbyr båt-lån er Bank Norwegian, Komplett Bank og Santander Bank. Når du signerer en eventuell lånesøknad vil du etter hvert få et lånetilbud. Les gjennom vilkårene nøye og sett deg inn i hva kostnadene vil bety for privatøkonomien din.

Båt-lån får du i både sikret og usikret form, noe som kan ha mye å si for renten du vil betale på lånet. I vilkårene vil du finne mer informasjon.