BankID

BankID er noe de aller, aller fleste har et forhold til i dag. Dette gir brukeren muligheten til å elektronisk signere dokumenter, logge inn i nettbank, benytte seg av offentlige tjenester på nett, og å identifisere brukeren elektronisk. Det er et personlig kodekort, som legger et ekstra lag av sikkerhet, for å sikre at brukeren ikke er en annen en den gir seg ut for å være.

BankID kodebrikke skal benyttes sammen med personnummer og en personlig, valgfri kode. I prinsippet er bare BankID et sikkerhetssertifikat, som brukes til å autorisere en betaling, innlogging, eller hva det skal være, på vegne av deg selv. Det er også mulig å benytte seg av BankID til mobil, mer om det lengre nede.

Hva BankID kan brukes til

BankID kan benyttes til å lage en elektronisk signatur. Hva dette kan benyttes til, er det bare fantasien som setter grenser for. Men det mest vanlige, er til å logge inn i nettbanken, få tilgang til offentlige tjenester via Altinn.no eller signere lånedokumenter i banken, sende inn en søknad om kredittkort, søke om forbrukslån eller bare for å identifisere deg på finn.no.

Fordeler med BankID

De store, åpenbare fordelene, er at du slipper å sende inn en kopi av signaturen din via post eller signere ved personlig oppmøte. Vi kan på mange måter si, at BankID har forandret hverdagen til folk flest. Før i tiden, var det nødvendig å ta en kopi av pass eller lignende, og sende inn, eksempelvis, signerte lånedokumenter via post. Dette tok gjerne flere dager, noe som i dag enkelt kan løses med noen få tastetrykk. BankID benyttes gjerne sammen med 3D Secure teknologi, som gjør det nærmest umulig for ID-tyver å snuse opp din personlige informasjon.

Låne med BankID

I dag er det veldig få, om noen, långivere som ikke tilbyr å signere lånedokumenter med BankID. Dette gjelder hele veien i låneprosessen, fra du sender inn første lånesøknad til du få låneavtalen klare til elektronisk signering.

BankID til mobil

BankID fås også til mobil. Da skal dette autoriseres først via nettbanken, eller via en desidert app som tilbyr dette. BankID på mobil kan du også lese mer om her.