Bruk Bitcoin som betalingsmetode

De aller fleste er godt kjent med historien til Bitcoin og hvordan den høyvolatile og desentraliserte valutaen fungerer som investeringsmetode. Langt mindre kjent er det at Bitcoin de siste årene også har dukket opp som betalingsmetode. Til kjøp av varer og tjenester på nett, til uttak i minibanker og mange andre ting. Det gir nye muligheter for dem som eier Bitcoin eller vurderer [ kjøpe, og leser du videre vil du finne ut mer om hvordan dette fungerer. 

Verdens digitale valuta

Året var 2009 og noen smarte programmerere hadde i lang tid jobbet med en ide om å lage sin egen valuta. Lei av de regulerte markedene og hvordan banker og finansinstitusjoner styrte økonomien kom de opp med ideen til Bitcoin. Utgangspunktet skulle være en digital mynt, frikoblet fra alle verdens børser og valutaer og basert på blokk-kjedeteknologi. En teknologi som både skulle gi en enorm sikkerhet, men også gi alle brukere på blokk-kjeden innsyn for å selv kunne kontrollere at alt gikk riktig for seg. Slik som kjøp og salg. Veldig enkelt forklart med noe som egentlig er mye mer komplisert enn dette.

Om ikke en umiddelbar suksess så skulle det ikke ta lang tid før Bitcoin begynte å bite fra seg. Verdien ble stadig høyere og overskriftene i verdens aviser stadig større. Mynten høstet både støtte og massiv kritikk, men svarte med å sende kursen oppover og oppover, og oppover. For å sette det i perspektiv; fra 2009 til utgangen av 2022 hadde verdien økt med 33 429 183,6%, en økning på $16 547 dollar! I dag har det nesten blitt like normalt å eie krypto som Bitcoin som å ha aksjer. Populariteten til digital valuta er enorm og har ført med seg at det har blitt lansert over 22 000 mynter siden Bitcoin satte i sving for bare litt over 20 år siden.

Kryptovaluta kan snart bli måten du betaler på

Kryptovaluta har på relativt kort tid virkelig utfordret de etablerte betalingsløsningene. I en tid hvor «tæpping», «vippsing» og mobilbetalinger som Apple Pay har tatt over, er det allerede en større aksept blant norske forbrukerne til å ta i bruk alternative betalingsmetoder. Det er dårlig nytt for Visa og Mastercard som i lang tid har dominert dette området. Men nå kommer trusselen fra helt nye hold når kryptoene begynner å få større innpass på dette området. De svært populære elektroniske lommeboktjeneste, ofte kalt for e-lommebøker, har mye av æren for dette. Dette er betalingsmetoder casino har benyttet seg av lenge, og hvor stadig flere av dem fungerer sammen med Bitcoin og annen krypto. PayPal, MiFinity og eZeeWallet er bare noen av eksemplene på dette.

Det disse betalingsmetodene gjør er at de sørger for en integrasjon fra en krypto lommebok og rett inn i deres egen lommebok. Folk som har Bitcoin stående fra før kan da enkelt overføre dem over til e-lommeboken og bruke dem på tusenvis, for ikke å si millioner, av brukersteder over hele verden. Flere av tjenestene har også sine egne betalingskort som dermed gjør bruksområdene enda større. Men dette er bare et lite utsnitt av mulighetene du har. I flere land, slik som USA, er nå Bitcoin betalinger mulig en rekke steder. Du kan betale på restauranter og det er også satt opp egne krypto minibanker hvor du kan ta ut penger. Microsoft lar brukere betale for programvaren deres med Bitcoin og flere andre mynter.

Reisen til Bitcoin (og kryptovaluta generelt sett) som betalingsmetode er så vidt kommet i gang. Hvis utviklingen fortsetter like raskt som den har gjort frem til nå vil det om bare få år være like naturlig å betale med krypto som en hvilken som helst annen betalingsmetode. Det som er sikkert er at fremtiden er digital!